Ministar Đorđević zadovoljan saradnjom sa valjevskim UBR

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević posetio je i Udruženje boraca ratova od 1990. godine, kome je, kako je rekao, pružio punu podršku u dosadašnjem radu, očekujući da će saradnja biti još na višem nivou.

Predsednik UBR Ljubomir Bradić zahvalio se ministru Đorđeviću na novom obilasku Udruženja, kako bi se upoznao šta se dešava sa boračkom populacijom u našem gradu. Bradić je istakao da UBR nikada nije imao „takvu saradnju i podršku od jednog resornog ministra, kao do sada“.

„Bitno da boračka udruženja imaju našu podršku, pričao sam i sa novim gradonačelnikom Valjeva i saradnja sa boračkom organizacijom mora da postoji, tako da će se uskoro organizovati i njihov sastanak. Mi smo apsolutno zadovoljni radom UBR i svim njihovim projektima, nadamo se i saradnji na još višem nivou“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da od 1. januara sledeće godine na snagu stupa novi zakon o borcima, da do tada ostaje još dosta posla da se uradi, uključujući i podzakonska akta, ali je zaključio da će nakon toga „boračku populaciju očekivati mnogo bolje vreme nego do sada“.

„Što se tiče ratnih dnevnica, one su u nadležnosti Ministarstva odbrane, evidencija o svim uplatama postoji i svakako oni koji nisu dobili treba da dobiju. Veruje da će to biti ispravljeno i da će svi borci koji nisu dobili dnevnice biti isplaćeni“, rekao je ministar Zoran Đorđević.

1 comment on “Ministar Đorđević zadovoljan saradnjom sa valjevskim UBR

  1. Деда

    Па наравно, када су се пред изборе сви учланили у СНС, зарад обећане помоћи.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.