Krizni štab Srbije: Počinje ubažavanje mera

U protekla 24h u Valjevu su registrovana nova 4 slučaja korona virusa. Jedan novi slučaj infekcije zabeležen je u Lajkovcu. Krizni štab Srbije doneo je odluku o ublažavanju postojećih mera donetih u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 6 Valjevaca dok su 63 osobe u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1159.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je  maksimalno dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan sa 10 na 30 osoba.

Doneta je i odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 čas posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa, precizirala je Kisić Tepavčević.

Da bi ova odluka bila primenljiva i u Valjevu neophodno je da je donese i Gradsko veće koje inače odlučuje o dužini radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata.

Obaveza nošenja maski, održavanja distance i higijene ruku i dalje je nepromenjena.

2 comments on “Krizni štab Srbije: Počinje ubažavanje mera

  1. Danijel

    Niko ne nosi masku, niko ne drži distancu i niko nije nimalo odgovoran. Sinoć sam prošetao gradom i bilo je kao da korona ne postoji! Prepune bašte kafića poput košnica prosto je neverovatno koliko smo nedisciplinovani! Tolika je gužva da je nemoguće držati distancu a pritom jedinog čoveka koji je nosio masku svi su posmatrali sa gađenjem i prezirom.

    Reply
  2. Danijela

    Neverovatno je koliko smo disciplinovan i odgovovorni ljudi! U kafićima svi drže propisanu distancu i svi do jednog nose maske. Sve pohvale vlasti i ostalim organima koji redovno kontrolišu situaciju u gradu i okolini.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.