Štab potvrdio: Sve je spremno za početak nove školske godine

Sve je spremno za početak nove školske godine u Valjevu, rečeno je na juče održanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. Ove godine se pored redovnih priprema škola i obdaništa, velika pažnja obratila na higijenske uslove i grad Valjevo je nabavio svu potrebnu zaštitnu opremu, kako bi se sprečilo širenje Korona virusa.

U 21 školu na teritoriji grada Valjeva   će od 1. septembra krenuti 10.000 učenika, a za sve njih i zaposlene u školama su obezbeđena higijenska sredstva i toplomeri.

Sa Štaba apeluju i na roditelje da obrate pažnju na zdravstveno stanje svoje dece i da ako se pojave prvi simptomi bolesti, decu ne šalju u školu.

Istovremeno, zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević poručila je da deca koja su sa roditeljima bila na odmoru u područjima gde ima veće transmisije koronavirusa ne bi trebalo da odlaze u škole već da nastavu prate onlajn putem sve dok ne istekne maksimalni period inkubacije, kako bi se sprečilo moguće širenje zaraze.

Ona je istakla da je važno da tu ne bude zloupotreba i da se ta preporuka ne shvati kao da su deca oslobođena od nastave, a da mogu da obavljaju druge aktivnosti.

Epidemiolog Predrag Kon je ukazao na to da za decu nije potrebno više od 10 dana kako bi se pokazalo da su zaražena, jer je utvrđeno da inkubacija koronavirusa veoma retko traje duže u dečjem uzrastu.

1 comment on “Štab potvrdio: Sve je spremno za početak nove školske godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.