Evidentno smanjenje broja obolelih

U protekla 24 sata u Valjevu registrovana su tri nova slučaja korona virusa. Evidentno je smanjenje broja obolelih.

Pored tri nova slučaja korona virusa, na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 44 osobe dok je u kućnoj izolaciji 183 ljudi.

U protekla 24 sata nove slučajeve korona virusa imala je i opština Osečina gde je registrovano 2 novoobolelih.

Kruzni štab Srbije poslednjih dana u više navrata je konstatovao činjenicu da se broj obolelih smanjuje na teritoriji Srbije , a takav je slučaj i u Valjevu. Nadležni ipak apeluju da se mere nošenja maski , održavanja distance i dezinfekcije i dalje moraju poštovati.

Srbija bi danas trebalo da donese odluku i o načinu ulaska i PCR testova za strance , a kako je prvi potpredsednik Vlade preneo, za sada nema nagoveštaja da će Grčka i Crna Gora otvoriti granice za srpske državljane.

S obzirom da se bliži početak školske godine i da su godiššnji odmori pri kraju gužve na valjevskim rekama i bazenima u okolini Valjeva su sve veće. Jedinstvena odluka valjevskog Štaba za vanredne situacije da SRC Petnica bude zatvorena doprinela je tome da je ova sezona praktično za valjevsku ustanovu propala. Valjevci tako novac troše na putovanja van Valjeva i kupališta u drugim opštinama. Gradjani Valjeva zato će morati da ponovnim izdvajanjem, a kroz punjenje budžeta, u narednoj godini finansiraju održavanje sportske infrastrukture pa i samo ulaganje u Petnicu. .

2 comments on “Evidentno smanjenje broja obolelih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.