Gvozdenović i ekipa pakuju kofere

Sednica Skupštine shodno epidemiološkoj situaciji i propisanim merama biće održana u velikoj Sali Centra za kulturu. Po najnovijim saznanjima sve je izvesnije da će 18. avgusta pored verifikacije mandata odbornika biti izabran i gradonačelnik Valjeva.

Sala Centra za kulturu 18. avgusta biće praktično narodna Skupština grada Valjeva. Sasvim izvesno tog dana biće potvrdjeni mandati ovog odbornika novog saziva i izabrani predsednik Skuptšine i njegov zamenik, ali i sekretar Skupštine i dve skupštinske komisije: mandatsko imunitetska i kadrovska.

Iako je u periodu nakon održavanja izbora bilo u većoj meri i saopšteno da će Valjevo gradonačelnika dobiti tek u prvoj nedelji septembra , po saznanjima Vamedie Valjevo bi ipak tog 18. –og trebalo da dobije novog gradonačelnika.

Shodno pravilima zakona i dobre demokratske prakse, kandidat za gradonačelnika već je poznat gradjanima i kao nosilac liste partije koja osvoji najviše glasova na izborima. U slučaju Valjeva to je kandidat za gradonačelnika Srpske napredne stranke Lazar Gojković s obzirom da  je ova partija dobila 20 000 glasova gradjana Valjeva.

Starom gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću nakon izbora novog , prestaje četvorogodišnji mandat. Već narednog dana trebalo bi da shodno dosadašnjoj praksi usledi i zvanična primopredaja dužnosti. Za sada nije poznato da li će ova primopredaja biti otvorena za javnost.

Gradonačelnik u odlasku, Slobodan Gvozdenović  prilikom gostovanja na lokalnoj televiziji saopštio je da se vraća na svoje staro radno mesto u Opštu bolnicu.

Bora Šnajder: “Ali zar je meni samom milo što nisam imao uslove za razvoj?”

Iako su Valjevci na početku Gvozdenovićevog mandata imali priliku da čuju ekspoze na gotovo tri gusto kucane strane kao najavu svega što bi trebalo da bude uradjeno, tokom njegovog mandata izveštaji o radu na godišnjem nivou nisu bili praksa. S druge strane završni izveštaj je izostao jer sednice Skupštine nisu održavane. Jedan od izgovora za neodržavanje istih bila je situacija vezana za epidemiju . Ipak činjenica da će nova Skupština biti konstituisana u Sali Centra za kulturu  koja broji oko 600 mesta , a s obzirom na to da je bila u funkciji i prethodnih meseci , svedoči o tome da epidemija nije bila razlog za neodržavanje sednice .

Gradjani Valjeva praktično su po pitanju izveštaja o radu gradonačelnika ostali uskraćeni. Ipak, koliko je uradjeno za prethodne 4 godine samim gradjanima je itekako vidljivo. Koliko je  samopregoran Gvozdenovićev rad  imao rezultata svedoči i činjenica da se reizbor nije dogodio.

Po saznanjima Vamedie, pored Gvozdenovića „kofere pakuju“ i članovi njegovog kabineta i najbliži saradnici. Neki od njih, s obzirom da ih je isti u medjuvremenu zaposlio na neodredjeno u Gradsku upravu, moraće da se po tada dobijenim rešenjima konačno bave onim što je u opisu datih radnih mesta, a sam Gozdenović u naredne četiri godine biće odbornik. Da li će njegov odbornički mandat biti identično koristan za gradjane kao i mandat gradonačelnika, ostaje da se vidi.

Aleksandar Popović- “Razvojni put Bore Šnajdera”

VITOMIR (dolazi): Zna to drug Bora… vrti se on ko na žeravici dok ste vi konferisali… Ja mu u prolazu rekoh: ,,Idi, druže Boro, ručaj… nemoj da trpiš gladan, ko zna hoće li to biti okončano i do ponoći”…
SELIMIR: Zamajavali smo se oko uvodne reči!…

BORA: A ja napolju čašćavam pomoćne službenike i šaljem ih da prisluškuju kod vrata: pominje li se moje ime!…
VITOMIR: Kad pred veče onuda naiđoh, ja opet spazih Boru šnajdera kako ide kao lud tamo-amo ispred prozora i propinje se na prste ne bi li video ko se javlja za reč!… (Odlazi.)

18 comments on “Gvozdenović i ekipa pakuju kofere

 1. Ђока

  Снежана Ракић председник Скупштине града, Виктор Мићић заменик председник Скупштине града и Бранка Росић секретар Скупштине града.

  Reply
   1. Goran Markovic

    ,,Valjevac ,,, i ostali pojma vi o zivotu nemate spletkarosi i znam , znamo ko pise VOLIMO VAS PUNO .Hvala VAMEDIJI na ustupljenom prostoru za odgovor. KAD…TAD..

    Reply
 2. Pravda

  Koju funkciju će obavljati Gorica Bemako, Violeta pravnica i Katarina šef nepostojećeg kabineta? Ima tu još podosta njih koji morališu a ne vide dalje od sebe.

  Reply
 3. Sin anarhije

  Odlazi bratija bez krivicnih prijava za svo zlo koje nanese gradu za 4 godine … ali tako vam je to dragi srbi sa radikalskom posasti u koju se kune vecina vas …. tri godine kasnije , Vujic Subotic vozi novi tip audia , ma opusteno nije ga kupio od svojih nego nasih para , a odgovarati nece , a penziosi kao ovce opet dva prstica u vis i blejanje ,,,, Srbija tone sve dublje , a veliki vodj kaze da sibamo kao severnokorejska raketa ….

  Reply
 4. Анонимни

  Neka pakuju kofere Gajic,Gorica,Mister,Mirko,Romanovicka,Dasovicka,Pasulj,Pitać,onaj penzioner,itd itd…
  Lazare sluzbena kola dosta njih vozi kuci i vozaju se,obrati paznju na onog malog “vozača ili sta je već: sa Belega ili Belosevca, ne izlazi iz bele skode a dobices i slike vrlo brzo

  Reply
  1. Dragce

   Neka proveri i vodovod gde ko ide sa sluzbenim kolima ima tamo dosta njih isto sa belom skodom???

   Reply
  1. Goran Markovic

   ,,Marija,, Slabo citate zakon ili je to za vas pretesko da shvatite , nadjite procitajte da li se nekome garantuje mesto za stalno. slabo vam je to Klonfer objasnio ili naucio .Samo toliko ako mozete da shvatite ako ne onda cekajte .

   Reply
   1. Kaca

    Čudi me Goranče da ti nemaš nikakvo zanimanje kad si tako inteligentan nego samo pišeš komentare. Imaš li ti neku obavezu u životu ili si ceo proveo misleći na Gvozdenovića i njegovu okolinu.

    Reply
    1. Goran Markovic

     ,,Kaca,, Imam obavezu za,, intiligentne,, kao vi jer vama je tesko da razumete i mislim da ste sada sve razumeli , ja nikada nisam mislio na gvozdenovica vi i on ste mislili o meni..KAD…TAD…

     Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.