Epilog prethodne vlasti: Izvršenje budžeta na 52%

Novo Veće opozvaće odluku o obustavi plaćanja na 45 dana koju je doneo prethodni saziv, najavio je gradonačelnik Lazar Gojković. Izvršenje budžeta je na 52%, a premijerka Srbije Ana Brnabić ukazala na činjenicu da prethodna garnitura vlasti u Valjevu nije radila dovoljno dobro.

U Valjevu je u ovoj godini izostao izveštaj o izvršenju budžeta jer to očito nije odgovaralo bivšem gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću. Ipak na konferenciji za novinare prilikom posete premijerke Ane Brnabić odgovarajući na pitanje vezano za budžet novi gradonačelnik Lazar Gojković je saopštio : „Trenutno smo na 52% izvršenja budžeta. Danas konkretno priliv u budet je bio oko 2 miliona dinara.“

Valjevo je tako konačno saznalo da izvršenje budežeta nije nimalo sjajno s obzirom da se nalazimo već na kraju osmog kalendarskog meseca.

Poslednja sednica Gradskog veća u prethodnom sazivu bila je telefonska i dobro sakrivena od Valjevaca, a na toj sednici doneta je odluka o odlaganju plaćanja na 45 dana i jasno precizirano da se obustavljaju svi tenderi .

Sama premijerka Srbije Ana Brnabić izmedju ostalog je istakla da u prethodnom periodu lokalna samouprava nije dovoljno radila .“Što se tiče investicija u Valjevo mislim da je moglo i bolje bez ikakvih laži moglo je bolje , lokalna samouprava je mogla da bude aktivnija i radi bolje, zbog toga je i došlo do ove promene , ali verujem da će svi ovi projekti doprineti da gradjani Valjeva vrlo brzo vide promenu na bolje i neki pomak. Investicije u prethodne četiri godine su da kažemo iznad nule, ali je moglo mnogo više, moram to da kažem ne mogu da bežim od toga“, rekla je premijerka Brnabić.

Ovakva odluka jasno govori da obustava tendera znači obustvu svih mogućih investicija. Vamedia je zato novom gradonačelniku postavila pitanje , šta tajna telefonska sednica praktično znači za grad  i kako će se bilo šta uraditi u narednom periodu?

„Zašto je to bilo tako pitanje je za one koji su sazvali tu telefonsku sednicu Veća , a ja ću Već na prvoj narednoj sednici Veća opozvati tu odluku tako da možemo da nastavimo da kao grad normalno funkcionišemo“, odgovorio je Gojković.

7 comments on “Epilog prethodne vlasti: Izvršenje budžeta na 52%

 1. Teta Nada

  Evo jos jedne potvrde da proslo rukovodstvo nije radilo kako treba i da nas nije republika izneverila vec sami sebe. Nije vreme za kukanje vec samo napred i svu srecu zelim Lazaru.

  Reply
 2. Milan NN

  Sve ce to Lazar dovesti u red. Vidite da ce na sledecoj sednici da opozove te lose odluke?

  Reply
  1. Vladimir

   Ma sad će sve da procveta! Sada je kraj 8. meseca, tj. prošlo je 2/3 godine (66% godine), izvršenje budžeta je 52%. Vidiš li ti neki problem u tome?

   Reply
 3. Јовиша

  Госпођо Брнабић, претходна гарнитура власти је ВАША гарнитура власти, и ви то нисте смели да дозволите ! Сада сви перете руке и све сваљујете на једног човека, кога сте ви штитили као белог медведа. Овај лепи град су систематски уништавали сви од социјалиста, преко досоваца, до вас. Ништа неће бити другачије.

  Reply
 4. sumadinac

  Takav nerad je bio direktno protiv gradjana Valjeva.Uzasno je ako to ostane ne sankcionisano po zakonu,da li ce ti ljudi da se setaju po gradu i smeju nam se u lice.Ako se nista ne preduzme vrlo brzo i ovi novi ce poceti da rade isto,novi gradonacelnik neka razmisli o tome.

  Reply
 5. Миле

  Хоће ли неко одговарати за то што се није добро радило?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.