Ugrožen most u Gornjoj Bukovici

Dok se putevi nasipaju uvek u istim selima , voda je potkopala mmost u Gornjoj Bukovici. Tamošnji meštani tvrde da sledeću veću kišu most neće izdržati.

Most kod crkve u Gornjoj Bukovici voda je u više navrata do sada potkopavala. Svaka veća kiša praktično urušava jedan deo mosta koji već sada nije sasvim bezbedan. “Ovaj put vodi do crkve, škole, mesne kancelarije I tu su I tri, četiri domaćinstva. Most nam treba , ali je sada u takvom stanju da samo čekamo kad će pasti. A kiša, a jedan deo se odroni”, navode tamošnji meštani.

Sanaciju mosta I izgradnju podzide kažu, tražili su više puta do sada , ali nadležni opštinari ne mare mnogo za njihove probleme. Oni navode I da su sami u par navrata pokušavali sanaciju pa I da je prošle godine jedan od meštana random mašinom pokušao da zaštiti most koliko je to bilo moguće. “Treba podzida da se uradi I da se most obezbedi, ali se izgleda čeka da most padne da bi se uradilo nešto. Vidimo da nasipaju po selima, ali nama ne teba ovde nasipanje već da se most podzida”, pričaju meštani koji strahuju od sledećih većih padavina .

Za sada iz Štaba za vanredne situacije nema ni najave da bi ovaj most trebalo uraditi I obezbediti. Nejasno je kako u pregledu nastale štete na infrastrukturi uslled velikih padavina nadležni u Upravi ne vide već godinama problem u Gornjoj Bukovici.

Ako grad tvrdi da ulaže u valjevska sela I gotovo uvek ističe nameru da što više ljudi ostane u već polupustim selima , pitanje je kako se u tu sliku ulapa most koji vodi do škole I crkve, dve ključne lokacije u svakom selu? Ako most padne, kolika će onda finansijski biti velika šteta za grad Valjevo, a kolika će šteta biti naneta selu?

I sve se to dešava dok grad nasipa , nasipa …sanira…nasipa…

1 comment on “Ugrožen most u Gornjoj Bukovici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.