Još 14 novoobolelih – Da li I Valjevo čekaju nove mere ?

U protekla 24 sata u Valjevu je potvrdjeno još 14 novih slučajeva korona virusa. Po jedan novi slučaj imaju Ub I Mionica.

Broj zaraženih korona virusom od početka epidemije u Valjevu sada se uvećao na 267 jer je u toku protekla 24 sata registrovano još 14 novoobolelih. Na bolničkom lečenju sada se nalazi 8 osoba dok je u kućnoj izolaciji 62.

Ovi podaci govore da je u novom talasu korona virusa u Valjevu obolelo 71 lice.  Medju njima je I 6 medicinskih radnika koji se nalaze u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj obolelih u KO od početka epidemije je 384.  

Kakos u pojedine lokalne samouprave proglasile vanrednu situaciju vezanu za korona virus Vlada Srbije je propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova. Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Shodno broju obolelih koji se u Valjevu neprestano povećava , sve je veća mogućnost da I u Valjevu stim u vezi budu uvedene nove mere .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.