Gradsko veće potvrdilo telefonom: Radno vreme kafića do 23h

Gradsko veće donelo je odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 23h. Prvobitna odluka kojom je vreme rada bilo ograničeno do 22h sada je promenjena.

Gradsko veće je na sednici oržanoj 7.jula , a po preporuci Stručno operativnog tima, donelo odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Valjeva do 22h. Oduka je doneta u cilju sprečavanja širenja zaraze gradjana korona virusom.

Ova odluka bila je i povod da se 10. jula na pregovorima sa gradonačelnikom nadju valjevski ugostitelji nakon čega je usledila informacija da će radno vreme biti produženo. Ipak da bi takva odluka bila merodavna i zakonita bilo je neophodno da je potvrde članovi Gradskog veća.

U toku jučerašnjeg dana održana je telefonska sednica Veća na kojoj su gradski Većnici dali saglasnost za izmenu odluke od 7. jula i produžetak radnog vremena do 23h. Nova odluka već je objavljena u službenom glasniku pa je samim tim i na snazi.

Valjevski ugostitelji inicirali su sastanak kako je rečeno, da bi zaštitili svoj posao koji je već bio ugrožen za vreme vanrednog stanja.

U Valjevu se čekaju rezulatati velikog broja testova , a do sada je registrovano više zaraženih nego u prvom talasu korona virusa. Na poslednjoj konferenciji za novinare premijerka Ana Brnabić u više navrata je istakla da bi ukoliko se situacija sa epidemijom korone u Srbiji ne popravi mere koje su na snazi mogle biti i pooštrene. Brnabić je, međutim, naglasila da Krizni štab i Vlada, ipak idu na to da se protiv koronavirusa bori zajedničkom svešću i odgovornošću.”To je kompleksan proces, koji sporije daje rezultate nego zabrana kretanja, a da li je to pametna odluka ili ne, pokazaće vreme, rekla je predsednica Vlade”.

1 comment on “Gradsko veće potvrdilo telefonom: Radno vreme kafića do 23h

  1. Johnny

    Gradsko vece je strucnije od epidemiologa? Svakako je mocnije. Treba opravdatibono sto su uzeli

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.