Duga borba protiv korona virusa – U Valjevu novih 27 zaraženih

U Valjevu je u protekla 24h registrovano još 27 novih slučajeva korona virusa . Ukupan broj obolelih od početka epidemije u našem gradu je 736.

Još 27 novoobolelih registrovano je u protekla 24 sata , a trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 29 osoba kojima je laboratorijski potvrdjen korona virus. U kućnoj izolaciji su 404 osobe što je ujedno i najveći broj do sada.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević poručila je danas da je u prvom talasu epidemije koronavirusa u Srbiji borba u početku bila usmerena na to da se sačuvaju životi najstarije populacije, a da se, prema svetskim uputstvima, ona sada odvija na planu lične odgovornosti.

Ona je navela da je očigledno da ćemo se dosta dugo boriti sa koronavirusom i zato se prešlo na aspekt lične odgovornosti. Apsolutno svako od nas mora da preuzme svoju ulogu, napomenula je Kisić Tepavčević i podsetila na to da je pandemija uzela maha u celom svetu, te da je jedini put da pobedimo koronavirus da se svi ponašamo kao da smo zaraženi .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.