Bez novoobolelih – rezultati testiranja kasne

Po zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu u protekla 24 sata nije bilo novoobolelih. Ovakvi podaci su mogući jer rezultati testiranja kasne.

U petak je u Valjevu po podacima ZZJZ u poslednja dva dana testirano je i 157 osoba čiji se rezultati još uvek čekaju. Nakon jučerašnjih 18 novoobolelih u protekla 24 sata nije potvrdjen nijedan novi slučaj korona virusa u našem gradu. Shodno činjenici da rezultati testiranja kasne za očekivati je da narednih dana imamo nove i zvanično potvrdjene slučajeve zaraze.

U KO izuzetak je Mionica koja je imala 1 novi registrovan slučaj. Pa je ukupan broj registrovanih slučajeva od početka epidemije u KO 426.

U Valjevu su na snazi mere zaštite na suzbijanju epidemije korona virusa koje se pre svega odnose na obavezno korišćenje maski, dezinfekciju i održavanje fizičke distance.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je u toku jučerašnjeg dana izjavio da je u Srbiji u novom talasu korona virusa zaraženo 240 medicinskih radnika , a nacionalni mediji prenose I njegovu izjavu vezanu za novi talas korona virusa :“Najvažnije je da nemate veliki broj obolelih u jednom trenutku, što smo uspeli da ublažimo kroz mere. Imali smo maksimalan pad obolelih, infekcija se smirivala, epidemija je proporcionalno jenjavala, ulazila u tok i znali smo da ćemo tokom leta imati jednim delom koronu u populaciji. Imamo i dalje grip u populaciji“ rekao je Gojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.