Valjevka Irena Blagojević objavljuje treći album(video)

Irena Blagojević pevačica,flautiskinja, snimila je novu pesmu i spot pod nazivom “Milo moje” koja ujedno najavljuje i treći album koji će se naći u izdanju PGP -a.

Irena Blagojević foto:clabing.rs

Valjevci su Irenu Blagojević upoznali kao uspešnu mladu flautiskinju koja je još u svojim školskim danima pokazala izuzetan talenat. Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. ozbiljno gradila karijeru flautistikinje radeći istovremeno i kao profesor flaute.

Njen vokalni nastup  u čuvenom “3K duru”  u kom je stigla do finala bio je izuzetno zapažen , a kao pobednik “Večeri mladih nada” na Beogradskom proleću 2000. Učestvovala je na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu gde, takođe, pobeđuje. Iste godine osvaja i nagradu za interpretaciju na Evrofestivalu u Makedoniji.

Irena godinama učestvuje u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa bendovima Kalkuta i Balkan ekspres. Peva prateće vokale Filipu Žmaheru, Legendama, Harisu Džinoviću, Čobiju. A 2008. godine započinje solo karijeru prvim albumom “Jutro bez ljubavi” kao džez, pop i soul pevačica . Drugi album “Blistavi grad” definitivno je čini prepoznatljivom, a prate ga  brojni koncerti I nastupi.

U njenim kompozicijama u kojima učestvuje I kao aranžer I autor muzike Irena je do sada uspela da izgradi svoj sopstveni stil prepoznatljiv po baršunastom I zavodljivom glasu kojim lako osvaja srce publike, a sami nastupi odlikuju se manirima svetskih džez pevačica.

Valjevska džez diva sada najavljuje treći album pod nazivom “Milo moje”.U ovoj interesantnoj numeri pojavljuje se i njen talentovani sin Relja Peršić koji svira gitare i perkusije te je ovo je njihova prva zajednička numera.

 Autor muzike i aranžmana, vokal, flauta Irena Blagojević, bas gitaru svira Miroslav Tovirac, mix i produkcija Duda Bezuha, postprodukcija Uroš Marković.U ovoj pesmi ,kao i na novom albumu dominiraju različita muzička interesovanja autorke te imamo od jazza do etna.

Spot potpisuju: kamere Sale Ivančević i Adrijan Milošev, montaža spota Bane Godić. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.