Uspešan modelarski skup

AK Valjevo treću godinu za redom organizuje revijalni modelarski skup.Ovoga puta modelarski skup privukao je pažnju brojnih Valjevaca , a sam skup obeležio je I veliki broj učesnika.

Prisutne je pozdravila direktor kluba Olivera Knežević, a skup je otvorio predstavnik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predsednik jedriličarske komisije pri VSS, Mika Isaković.Prva dva skupa su organizovana iskljčivo sredstvima članova Aerokluba i donacijama ljubitelja vazduhoplovnih sportova. Ovaj treći je pomogao grad Valjevo, kao i mnogobrojni sponzori, što nam je značajno olakšalo organizaciju.

“Pored toga što nam je potrebna materijalna pomoć, veoma nam je značajna činjenica da je naš rad i našu ljubav prema vazduhoplovnim sportovima prepoznao i grad. To govori i činjenica da je veliki broj naših sugrađana zajedno sa decom i prijateljima došao na skup. Posećenost je bila velika i prevazišla je prošlogodišnji skup i pored činjenice da je organizovan u vreme vanredne situacije u Valjevu zbog popava”, kažu u Aeroklubu.

Prijavljenih učesnika je bilo preko četrdeset iz cele Srbije, neki su u zadnjem trenutku otkazali, ali su došli neki koji se nisu prijavili, tako da se na aerodromu u Divcima našlo oko 50 pilota iz cele Srbije i zajedno sa modelarima iz AK Valjevo prikazali su preko 60 modela bespilotnih letelica. Obzirom da na skup nisu mogli da doputuju modelari iz okolnih zemalja koji su dolazilli prethodnih godina, ovo je izuzetno veliki odziv.  Najmlađi učesnik 12 godina Marko Milojković iz Vršca, a najstariji Sava 73 godine iz Kraljeva (poznatiji među modelarima kao deda Sava) došli su da nam pokažu da ljubav prema ovom hobiju nema granica. “Dok god me noge služe dolaziću na vaš skup” rekao je najstariji učesnik kada se pozdravljao sa organizatorima. Modelari su došli iz Novog Sada, Beograda, Bečeja, Vršca, Kraljeva, Čačka, Ivanjice, Rume, Paraćina, Mladenovca, Trstenika, Svilanjca… Sa njima su na Aerodrom u Divcima došli i članovi porodice, prijatelji. Veliki broj ljudi iz Valjeva i okoline je došao i uživao u lepom toplom danu na aerodromu Divci. Član AK Valjevo, paraglajderista Rade Pantelić je bacio bombone iz paramotora, što je najmlađa publika ispratila sa posebnim interesovanjem. Da podsetimo AK Valjevo nastavlja sa radom modelarske sekcije u Tehničkoj školi  i da su naši mladi modelari prisustvovali skupu.

Skupu su prisustvovali i istaknuti vazduhoplovci Zoran Katanić višestruki svetski prvak u raketnom modelarstvu koji je zajedno sa članom AK Valjevo Milomirom Mosurović ispalio tri rakete i to one stare preko 40 godina, za koje je motore proizvodio Krušik Valjevo.

AK Valjevo najavljuje u ovoj godini još dva događaja, jedan u septembru a to je Takmičenje u preletu paraglajedrista „Valjevo Open 2020“ koji je trebao da bude u martu i za koji je bilo prijavljeno oko 60 parglajderista iz celog sveta, ali je odložen zbog pandemije i Drzavno prvenstvo Srbije u aeroreli letenju u oktobru.

Aeroklub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.