U Valjevu vrtoglavi porast – 26 novih slučajeva korona virusa

Broj novozaraženih korona virusom u Valjevu je po podacima Zavoda za javno zdravlje porastao za 26 novih slučajeva. Po jednog novoobolelog imaju Lajkovac i Ub.

Broj novih slučajeva korona virusa u Valjevu vrtoglavo je porastao za još 26 novoobolelih. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 6 Valjevaca dok je u kućnoj izolaciji 37 osoba. Ukupan broj registrovanih slučajeva korona virusa u Valjevu je od početka epidemije 239. U KO ukupno 350.

S obzirom da se broj novih slučajeva korona virusa povećao na teritoriji cele Srbije vrlo je moguće da će biti uvedene nove mere . Po rečima premijerke Ane Brnabić neće biti uvodjenja zabrane kretanja , ali će već u toku današnjeg dana biti razmotrene mere za pojedine gradove. Kako Beograd ima najviše obolelih njih po svemu sudeći očekuje zatvaranje noćnih klubova dok će i rad restorana biti razmotren.

Različiti oblici vanrednog stanja za sada su uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju. S obzirom da u Valjevu ni u vreme pika epidemije I vanrednog stanja nije zabeležen porast obolelih u samo jednom danu za 26 slučajeva za očekivati je da se situacija ponovo razmotri. Za sada se SOT još uvek ne oglašava , a na sajtu grada se u jednom od izveštaja o boju obolelih navodi:

„Razlozi za pojavu sporadičnih oboljevanja i porodičnih epidemija su ne sprovođenje  preporučenih preventivnih  mera( nošenje maski i održavanje  fizička i socijalna distance ) prvenstveno u zatvorenim prostorima kako na   okupljanjima i slavljima,u prevozu , u bankama ,trgovinama , ugostiteljskim objektima  tako i zaposlenih u  radnim sredinama. Porodični  i drugi kontakti kao i kontakti na radnom mestu  se istražuju, a istraženi su pod epidemiološkim i zdravstvenim nadzorom.“ 

Epidemiolog Predrag Kon poslednjih dana je dao više izjava u kojima navodi da su slavlja doprinela povećanju broja obolelih , ali da je odgovornost na samim gradjanima koji nepoštuju preporučene mere nošenja maski I održavanja fizičke distance.

Ključnu odluku o daljem postupanju u Valjevu trebalo bi da da Stručno operativni tim grada.

4 comments on “U Valjevu vrtoglavi porast – 26 novih slučajeva korona virusa

  1. Nismo svi glupi

    Da, da, razboleli se na proslavama i slavljima, ali nikako dok su išli na glasanje…..Za izbore, korone nije bilo?

    Reply
  2. КУКУ ЛЕЛЕ

    НАОПАКО, ШТА ЈЕ ОВО??? МИ СМО СВИ ОТУПЕЛИ, ОГЛУПАВИЛИ…. И ЈЕСМО ГЛУПИ КАД НАС ПРАВЕ РЕТАРДИМА , А МИ ЋУТИМО!!! КУКУ ЛЕЛЕ НАМА!!!!!

    Reply
  3. Toma

    Lepo ste glasali za njihovu decu,tada korone nije bilo,a našoj deci sada korona i izolacija,dobro je što se vlast brine za sirotinju

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.