U toku su javni pozivi za podršku zapošljavanju Roma i drugih marginalizovanih grupa

JAVNI POZIV za izbor korisnika podrške za zapošljavanje kroz započinjanje sopstvenog biznisa (start-ap), kroz podršku poljoprivrednim domaćinstvima i kroz radne prakse u okviru projekta „Više šansi za bolje mogućnosti zapošljavanja u zapadnoj Srbiji“.

Grad Valjevo kao vodeći aplikant u partnerstvu sa opštinom Koceljeva i udruženjima Centar za integraciju Roma Valjevo i Regionalna prava manjina Lajkovac  sprovodi projekat „Više šansi za bolje mogućnosti zapošljavanja u zapadnoj Srbiji“ u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, a sprovodi GIZ.

U okviru projekta planirana je realizacija aktivnosti koje za cilj imaju obezbeđenje održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva:

  • Povratnici (po osnovu Sporazuma o readmisiji)
  • Romi
  • Radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći
  • Lica bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama (najviše II stepen stručne spreme)
  • Viškovi zaposlenih
  • Mladi do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja
  • Žrtve trgovine ljudima
  • Žrtve porodičnog nasilja

Podrška se dodeljuje kao bespovratna i odobrava se za tri programa podrške

Program podrške započinjanju sopstvenog biznisa (start-ap) što podrazumeva:

  • Obuke za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa za 20 korisnika od kojih će biti izabrano 10 korisnika za podršku u vidu nabavke i dodele opreme u iznosu do 2.300 evra u dinarskoj protivvrednosti po odabranom korisniku za pokretanje sopstvenog biznisa u skladu sa iskazanim potrebama u poslovnim planovima korisnika. Korisnici mogu udružiti sredstva za pokretanje zajedničkog biznisa, najviše dva korisnika, sa uslovom da oboje moraju imati status zaposlenog lica po eventualnom odobravanju podrške.

Program podrške poljoprivrednim domaćinstvima što podrazumeva:

  • Obuke za održivu poljoprivredu za 20 korisnika, od kojih će biti izabrano 10 korisnika za podršku u vidu nabavke i dodele opreme u iznosu do 2.300 evra u dinarskoj protivvrednosti po odabranom korisniku za podršku poljoprivrednom domaćinstvu u skladu sa iskazanim potrebama u poslovnim planovima korisnika. Korisnici mogu udružiti sredstva za pokretanje zajedničkog biznisa, najviše dva korisnika, sa uslovom da oboje moraju imati status zaposlenog lica po eventualnom odobravanju podrške.

Program radnih praksi što podrazumeva:

  • Obezbeđene tromesečne radne prakse u preduzećima, ustanovama ili organizacijama za 20 lica na na teritoriji projekta, uz naknadu od 300 evra bruto u dinarskoj protivvrednosti mesečno po korisniku.

Javni poziv je otvoren do 22. juna 2020. godine do 15 sati.

Tekst javnog poziva, kao i prijavni obrazac i izjave mogu se preuzeti sa zvaničnog sajta grada Valjeva www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja

Sve dodatne informacije, kao i prijavni obrasci na javni poziv mogu se dobiti u kancelariji projekta, Pantićeva 77a (ulaz iz ulice Vlade Danilovića – zgrada preko puta parkinga hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo), 14000 Valjevo, telefon 014/502-603, radnim danima od 10 do 14 časova, elektronska pošta: bolje.mogucnosti@gmail.com  

Takođe, dodatne informacije mogu se dobiti i od strane terenskog koordinatora projekta Nikole Josipovića, kontakt telefon 061/676-8320 radnim danima od 11 do 14 časova.

JAVNI POZIV PRAVNIM LICIMA ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI

PROGRAMA STRUČNA PRAKSA

Grad Valjevo u saradnji sa Centrom za integraciju Roma Valjevo sprovodi Projekat „Inovativne inicijative za inkluziju“, koji se finansira sredstvima Evropske unije.

Javni poziv se odnosi na sva pravna lica koja vrše registrovanu delatnost na teritoriji grada Valjeva.

Poziv se upućuje  pravnim licima za učešće u sprovođenju programa stručne prakse uz naknadu za lica romske nacionalnosti od navršenih 15 godina do navršenih 35 godina starosti u daljem tekstu: „program stručne prakse“, u trajanju od dva meseca (na bazi najmanje 50% radnog vremena), u periodu jul – novembar 2020. godine, u prostorijama pravnog lica.

Ovaj Javni poziv je otvoren od 29.05.2020. godine do 26.06.2020. godine. Tekst javnog poziva, kao i prijavni obrazac i izjave mogu se preuzeti sa zvaničnog sajta grada Valjeva www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja

Sve dodatne informacije, kao i prijavni formular na javni poziv mogu se dobiti u kancelariji projekta, Pantićeva 77a (ulaz iz ulice Vlade Danilovića – zgrada preko puta parkinga hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo), 14000 Valjevo, telefon 014/502-603, radnim danima od 10 do 14 časova, elektronska pošta: inicijativezainkluziju@gmail.com

JAVNI POZIV LICIMA ROMSKE NACIONALNOSTI ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI

PROGRAMA STRUČNA PRAKSA UZ NAKNADU

Program stručna praksa uz naknadu, u daljem tekstu: „stručna praksa“, će trajati dva meseca, na bazi najmanje 50% radnog vremena (najmanje 20 časova sedmično), uz odgovarajuću novčanu naknadu i osiguranje, a period realizacije je jul – novembar 2020. godine, u prostorijama pravnih lica koje rade i posluju na teritoriji grada Valjeva. Svakom praktikantu će biti dodeljen mentor koji će mu pružati podršku tokom stručne prakse. Po završetku programa stručne prakse, pravno lice će izdati potvrdu o stečenom iskustvu za svakog praktikanta koji je uspešno završio program stručne prakse.

Ovaj Javni poziv je otvoren od 29.05.2020. godine do 26.06.2020. godine. Tekst javnog poziva, kao i prijavni obrazac i izjave mogu se preuzeti sa zvaničnog sajta grada Valjeva www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja

Sve dodatne informacije, kao i prijavni formular na javni poziv mogu se dobiti u kancelariji projekta, Pantićeva 77a (ulaz iz ulice Vlade Danilovića – zgrada preko puta parkinga hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo), 14000 Valjevo, telefon 014/502-603, radnim danima od 10 do 14 časova, elektronska pošta: inicijativezainkluziju@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.