Posle nekoliko meseci sednica Veća bez ijedne tačke vezane za korona virus

Nakon nekoliko meseci u Valjevu će se konačno sastati Gradsko veće. Ipak na dnevnom redu nema nijedne tačke vezane za vanredno stanje niti bilo koju odluku ili aktivnost koju je gradska vlast za to vreme sprovodila.

Sad kada je odavno istekao rok da Skupština grada potvrdi ili odbaci odluke Štaba za vreme vanrednog stanja , a iz skupštinske nadležnosti i kada je veliko pravno pitanje šta će biti sa tim odlukama , posle nekoliko meseci konačno će se sastati Gradsko veće. Iako se Veće za vreme vanrednog stanja u 90% gradova Srbije redovno sastajalo to nije bio slučaj sa Valjevom.

Ipak i ova sednica Veća proteći će bez ijedne preči vezane za vanredno stanje. Naprotiv na dnevom redu su tri tačke vezane za odluke komisije o naknadama usled ujeda pasa lutalica, izmena LAP Zapošljavanja i razmatranje izveštaja radne grupe za analizu modela za rešavanje statusa zdravstvene ustanove apoteka „Valjevo“ .

Sve ono što je javnost očekivala da će uslediti po okončanju vanrednog stanja, a pre svega osvrt na sve učinjeno , ovoga puta će izostati.

Teško je poverovati da članovi Veća nisu bili obavešteni o vanrednom stanju u državi pa i činjenici da je vanredno stanje važilo za celu teritoriju Srbije uključujući grad Valjevo. S obzirom da se nisu sastajali članovi Veća ni na ovoj sednici zvanično neće dobiti informaciju da je recimo od početka epidemije u našem gradu od korona virusa obolelo 196 Valjevaca, da su mnogi bili lečeni van Valjeva , da je medju njima 48 medicinskih i nemedicinskih radnika, da je umrlo 19 osoba.

Ova tema jednostavnno će biti preskočena , verovatno u pokušaju da se izbegne bilo kakva mogućnost kritike. Kad je već kritika u pitanju nije loše znati da za prethodne 4 godine Većnici i nisu imali mnogo prostora za govor. Ne treba zaboraviti ni da su sednice Veća odlukom gradonačenika Slobodana Gvozdenovića zatvorene za javnost . Iako se još neko možda nada da je sve zaboravljeno, u istoriji Valjeva ostaće zapisano da su se tačke dnevnog reda samo iščitavale, Većnici bespogovorno dizali ruku pri čemu je dostizana takva brzina u usvajanju kakva nije zabeležena nigde u svetu. Medju neslavnim rekordima, odlukama suprotnim zakonu (primer:prodaja stana u vlasništvu grada), valjevska javnost sigurno neće zaboraviti ni činjenicu da su odluke donošene u kabinetu gradonačelnika , a ne tamo gde je to zaista trebalo , u Sali Veća.

Shodno svim navedenim činjenicama još je nerazumljivija odluka da se na zakazanoj sednici Veća neće naći ni reč o korona virusu i epidemiji. Nerazumljivo jer bi shodno praksi članovi Veća opet mogli podići ruke bez reči i za par minuta završiti sednicu. Ili možda ne bi bilo tako?

Bilo kako bilo, na sednici će izostati aplauz, izostaće potvrda uspešnog uspostavljanja konrad sistema , a neko se ozbiljno potrudio da sve to zaobidje.

Zašto? Da nije možda kampanja u toku ?

2 comments on “Posle nekoliko meseci sednica Veća bez ijedne tačke vezane za korona virus

  1. Popucke monarhija

    Kakav je stav Mirka taksiste i Romanovicke frizerke na ovu temu kao istaknutih clanova kabineta?

    Reply
  2. Loka

    I naravno nikako nemojte da zaboravite učešće SPS-a u VLASTI! TO NIKAKO… Setite se toga kad dođete na birališta 21.juna. 4 načelnika imaju direktore javnih preduzeća, a prave se mutavi!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.