Nepravilnost na glasanju u Petnici

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da su zabležene manje nepravilnosti na biračkim mestima, a sudeći po informacijama iz pojedinih izbornih štabova nepravilnosti se odnose i na odluke gradjana da glasaju na samo jednom nivou izbora.

Tomislav Trifunović

U MZ Petnica ovog prepodneva sugradjanin Tomislav Trifunović kaže da su na biračkom mestu pokušali da ga prevare. „Ja sam došao vrlo pristojno i onda sam odmah rekao da ću glasati samo na lokalu. Glasam samo na lokalu i normalno dajem poziv, traži mi ličnu kartu i to sam dao , ona otvara neki spisak nalazi me tamo , zaokružuje i daje mi da potpisem, potpisao sam, a ona mi je dala listić. Tada sam video da tu ne piše ono što treba , da je to listić za republičke izbore“, priča Trifunović.

On tvrdi i da su svi jasno čuli da je rekao da želi da glasa samo lokalnu listu. „Tu je jedna gospodja samo rekla da nije čula , a ostali su potvrdili da su čuli. Uveravali su me da to nije ništa strašno i da ne moram da glasam ako neću , ali ja neću da se uopšte računa moje ima kao izlaznost za republičke izbore. Onda je tu nastalo komešanje, ta je žena nekog zvala pa su onda uzeli korektor i zabeleli to što su zaokružili i zabeleli moj potpis“, kaže Trifunović i dodaje da je taj listić vratio i uzeo listić za lokalne izbore.

„Ja sam star čovek sa dosta životnog iskustva i sit sam ja tih podvala više. I oni našli meni da podvale. To je sramota. Toliko sam se iznervirao da sam morao da odem kući da popijem nešto za smirenje i tablete za pritisak, zaboravio sam u tom uznemirenju da prijavim da moja supruga želi da glasa , ali ona ne može da se kreće. Toliko je to mene uznemirilo“, kaže Tomislav koji ima 83 godine .

Na udaljenosti od 50 metara od biračkog mesta novinar Vamedie je uočio i sivi automobil u kom su sedele dve muške osobe. Na pitanje Vamedie šta čekaju tako dugo , jedan od njih je rekao da čeka suprugu i taštu. Vamedia se na ulici zadržala punih sat vremena , automobil je i dalje bio prisutan.  Jedan od tamošnjih meštana Vamediji je objasnio da je čovek u kolima predsednik MZ Petnica. Vamedia je potom napustila Petnicu , a do tog trenutka ni supruga ni tašta „nisu izgleda uspele da glasaju“.

1 comment on “Nepravilnost na glasanju u Petnici

  1. Херој

    На сваком бирачком месту иста слика.Они седе цео дан,контролишу и чекају таште и жене.Делује застрашујуће.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.