IZBORI 2020: Lokalni front- U Tešnjaru i BID zoni buka ugrožava meštane godinama

*Izbori 2020*

Stanovnici Tešnjara godinama ne uspevaju da reše probleme sa bukom. Na višegodišnje probleme meštana stare gradske čaršije ukazao je Lokalni front.

Stanari Tešnjara i dela Knez Miloševe ulice godinama imaju problema zbog glasne muzike koja dolazi iz brojnih kafića. Jačina muzike nije prilagođena prostoru u kojem se nalazi. Meštani Tešnjara do sada su u nekoliko navrata svoje probleme prethodnih godina iznosili u javnost., a pored glasne muzike, kako se moglo čuti ,  veliki problem predstavlja vandalizam gostiju tih lokala. Borivoje Marković u ime Lokalnog fronta i meštana Tešnjara potvrdio je da su tuče česte, ali i uništavanje imovine, razbijanje izloga, prozora, vrata, kao i fizički napadi na stanare. U nekim od tih napada došlo je i do ozbiljnijih povreda.

„Sve to je posledica nesprovođenja zakona od strane organa reda, kao i nečinjenje inspekcijskih i dr. službi.U poslednjih desetak godina stanari su pisali brojne peticije i slali ih u Gradsku upravu. Rezultat tih peticija je veoma skroman, sa minimalnim učincima. Slati su brojni dopisi i pritužbe, organizovane su i konferencije za novinare, ali je sve to prošlo bez konkretnih rezultata. Na kraju su  stanari ove dve ulice osnovali udruženje građana, koje bi ih  ubuduće zastupalo. Nažalost, ni to nije dovelo do značajnijeg pomaka. Predstavnici stanara su se uključili u rad radne grupe, koja je osnovana na inicijativu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Iako su podneli konkretne predloge o izmenama  i dopunama Odluka o radnom vremenu i Zaštiti od buke u životnoj sredini, pomaka nije bilo. Došlo je do očigledne opstrukcije od strane predstavnika grada, tako da su, bez i jedne zvanično održane sednice, bili prinuđeni da napuste radnu grupu“, rekao je na konferenciji za novvinare Lokalnog fronta Borivoje Marković.

Merenje buke ukazuje da su dozvoljene granice redovno prekoračene. U gotovo istom problemu su i oni koji žive u  Knez Miloševoj, odnosno BID zoni.“ Ono što stanari jedne i druge ulice traže, jeste poštovanje Zakona o javnom redu i miru. Jedini način da se to sprovede u Tešnjaru je ukidanje muzike sa elektronskih ozvučenja, zbog nemogućnosti adekvatne zvučne izolacije objekata, kao i postojanja letnjih bašti. Drugi način jeste ugradnja limitatora, ali samo pod uslovom da oni zaista mogu buku svesti na zakonski dozvoljene nivoe. U Tešnjaru je taj nivo 40 decibela noću i 50 decibela danju.  Od Policijske uprave su tražili uvođenje pozornika, koji bi reagovao na svaki vid remećenja javnog reda i mira“, kaže Marković.

Kako se moglo čuti, niko nije protiv rada ugostiteljskih objekata, već protiv kršenja Ustavnih i Zakonskih prava građana Tešnjara, ulice Kneza Miloša i drugih ulica u tom delu grada.“ Ustavno pravo građana je pravo na nesmetan noćni odmor i zaštita od buke i vandalizma svake vrste. Uz prilagođen rad ugostitelja u odnosu na gusto naseljenu gradsku ambijentalnu celinu, svi bi bili zadovoljni. Stanari,  ugostitelji, a i sami gosti tih objekata“, zaključio je Borivoje Marković.

13 comments on “IZBORI 2020: Lokalni front- U Tešnjaru i BID zoni buka ugrožava meštane godinama

 1. Izdaja

  Kupljeni! Ovog Markovica su zaposlili u poresku da bi izvukao lažni front na izbore. Dole prodane duše

  Reply
  1. Dusan

   Vi bojkotasi lazete vise od ovih na vlasti. Jadan je narod i drzava pored takve nazovi opozicije kakva ste vi.

   Reply
 2. Maja

  Kakva masna laž! Marković godinama radi u upravi.
  Jedini koji je uzeo neplaćeno odsustvo kad je rešio da se aktivno uključi u politiku!
  Puna podrška za jedine iskrene borce za naš grad – LOKALNI FRONT-SLOBODNI LJUDI!
  Bila sam za bojkot ali izlazim na lokalne i glasam za 5.

  Reply
  1. Dragan

   Tako je. Godinama radi u upravi. Tamo je došao preko demokrata. Zaposlio ga je Mića Matić.

   Reply
 3. Milos

  Ahahahahahahahahahahahh majstore nemaš ti pojma. Čovek radi u javnom sektoru preko deset godina. I časno je uzeo neplaćeno odsustvo jer nije hteo da zloupotrebljava činjenicu da se javno politički eksponira a da bude na takvom radnom mestu. Za razliku od svih drugih kojima to nije problem i troše državna sredstva. Botino jedna ahahahahahahahahaha

  Reply
 4. Aleksandar

  Izdaja, nije to ovaj Markovic, vec Borivoje Markovic covek sa imenom i prezimenom. Borko je retko dobar i posten covek koji godinama radi u javnom sektoru, svojevremeno u Direkciji i kada je ugasena u Upravi. Valjevci znaju ko je on. A ti botino prenesi to svojim gazdama koji ti daju direktive da lazes. Lokalni front do pobede!

  Reply
 5. Milena

  Totalno osveženje na političkoj sceni Va. Glasam na lokalnim izborima sigurno, da se malo protrese gradska vlast. Bojkot sekta neka sedi kod kuće i lupa po tastaturi. Isti su ko i ovi na vlasti. Ako ne i gori. Markovića znam ceo život, kao i mnogi Valjevci. Pravedan, pametan i sposoban mlad čovek.

  Reply
  1. Дверјанин014

   НЕМОЈ ДА ВРЕЂАШ.
   НЕДЕЉОМ НА БОГОСЛУЖЕЊЕ-ЛИТУРГИЈУ. НИСИ ПРИ СЕБИ.
   БОЈКОТ НЕУСТАВНИХ ИЗБОРА.

   Reply
 6. Весна

  Наравно, бојкот, да се диктатору наруши углед код међународне заједнице, и да не будем део овог изборног циркуса.

  Reply
 7. Sin anarhije

  Ako vam je buka u Tesnjaru , vi se preselite u drugi deo grada, bar se necete baktati sa pacovima posle velikih kisa ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.