IZBORI 2020.Dveri-“Zašto 21. juna građani treba da ostanu kod kuće – BOJKOT protivustavnih izbora”

*Izbori 2020*-Saopštenje Dveri

Dveri ni na koji način neće učestvovati na nastupajućim lažnim izborima i smatramo da je bojkot izbora način da dođemo do pravih, poštenih i slobodnih izbora.

Učestvovanjem na izborima daje se veštačko disanje jednom nedemokratskom režimu i daje legitimitet tezi da je u Srbiji „sve nomalno“ i da postoje demokratske institucije.

A prava istina je da je Srbija nedemokratska zemlja i da posle tačno 30 godina od obnove višestranačja u Srbiji mi iznova prelazimo u jednopartijski sistem i da više nema uslova za bilo kakvu demokratsku proceduru.

U totalitarnim režimima kakav je režim Aleksandra Vučića i SNS ne postoje izbori već samo proglašenje unapred dogovorenih rezultata. Mi u toj predstavi nećemo da učestvujemo.

On je prikupljao potpise za liste koje će se kandidovati, on je kadrirao na tim listama, on će odlučiti i koja od njih će dobiti famoznih 3% podrške glasača kako bi činila koreografiju u novom sazivu Parlamenta i njemu davati legitimitet za antiustavne odluke koje će u narednom periodu morati da donese.

U Srbiji postoji medijski mrak i medijska cenzura svakoga ko drugačije misli od aktuelne vlasti.

Postoji pritasak na birače i ucenjivanje zaposlenih u javnom i privatnom sektoru da moraju da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS).

Imate kupovinu glasova na sve moguće načine i to državnim resursima koje zloupotrebljava partija na vlasti i zloupotrebu državnih institucija.

REM ni Agencija za borbu protiv kurupcije ne rade svoj posao.

Nemate više ni RTS koja je bukvalno ukinuta za bilo koga ko drugačije misli, isto i RTV Vojvodina, što znači da dva javna medijska servisa, koje plaćuju svi građani, cenzurišu stvarnost i rade isključivo za interese vladajuće stranke.

Kada se uzmu u obzir svi elementi kršenja Ustava i zakona, gušenja demokratije, kršenje slobode medija, onda je izlazak na takve lažne izbore samo vetar u leđa vlasti da nastavi da se ponaša na isti način.

Jedini način da se politička kriza u društvu prevaziđe jesu razgovori između vlasti i opozicije koji treba da sednu za pregovrački sto i dogovore se da izbori koji su zakazani 21. juna budu odloženi, da se dogovori novi termin izbora koji bi bili slobodni i pošteni.

Prema tome, na izborima ne treba menjati vlast već sistem. A sistem možemo promeniti samo tako što nećemo biti njegov deo. Nećemo izaći na izbore za koje ne postoji ni minimum demokratskih uslova. Nećemo dati legitimitet nečemu što legitimno nije.

Pozivamo sve građane da ne izađu na birališta 21. juna i prepuste Aleksandru Vučiću da se igra sam i da sam glumi demokratiju, jer demokratije i slobodnih izbora u Srbiji više nema.

Bojkot izbora je jedino rešenje za izlazak iz medijskog mraka, pretnji, maltretiranja. Neka se “zapadne demokratije“ zapitaju koga oni podržavaju u Srbiji i da li ovde ima slobodnih i poštenih izbora ili ima samo korupcije, diktature i autokratije.  

Još jednom pozivamo sve građane da 21. juna ostanu kod kuće i bojkotuju vučićeve „izbore“ jer su oni neustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni. 

2 comments on “IZBORI 2020.Dveri-“Zašto 21. juna građani treba da ostanu kod kuće – BOJKOT protivustavnih izbora”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.