IZBORI 2020: DSS Metla 2020-Decentralizacija Srbije

*Izbori 2020*- Saopštenje DSS Metla

“Član Predsedništva pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da bi pojedine institucije trebalo izmestiti iz Beograda u unutrašnjost Srbije.

Jovanović je u okviru izborne kampanje ocenio da je potrebno dati više sredstava i nadležnosti lokalnim samoupravama kroz mere decentralizacije i delokalizacije.

„Ne može sva Srbija da bude Beograd, ne može Beograd da bude sva Srbija, ona mora da prodiše jer je suviše centralizovana”, naveo je Jovanović a preneo pokret Metla 2020.

Član Predsedništva pokreta Metla 2020 i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić dobio je podršku više ruskih generala i javnih ličnosti za kandidaturu na predstojećim izborima, saopšteno je danas.

Kako su naveli iz pokreta Metla 2020, pismo podrške Antiću u borbi za prava srpskih vojnika i veterana, kao i za izlazak na parlamentarne izbore potpisali su, između ostalih, heroj SSSR, komandant vazdušno-desantnih snaga tokom rata u Avganistanu, a danas predsednik Saveza padobranaca Rusije, general Valerij Vostrotin kao i heroj Rusije general major Sergej Lipovoj.

Podršku su kako se navodi, uputili i urednik Veteranskih vesti iz Moskve Vjačeslav Kalinin, kao i brojni veterani Rusije, Kazahstana, Moldavije, Jermenije.

Antić je bio profesionalni pripadnik Vojske Jugoslavije od 1997. godine, a nakon toga Vojske Srbije, kao pripadnik Vojne policije.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije je od 2014. godine a krajem 2018. godine, zbog javnog iznošenja stavova sindikata o problemima srpskih vojnika, kažnjen je gubitkom čina i službe u Vojsci Srbije.

Antić je zbog toga pokrenuo više postupaka pred sudovima u Srbiji.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.