Bazeni počeli sa radom samo za sportiste

Bazen u SRC  Petnca zvanično je počeo sa radom 1. juna , ali isključivo za vaterpolo i plivačke klubove. Kada će bazen biti otvoren za gradjane niko sa sigurnošću ne može da kaže.

Ni vremenske prilike u Valjevu ove godine ne idu na ruku otvaranju bazena u Petnici i početku sezone kupanja . „Bazen je po programu otvoren 1. juna ali ga isključivo mogu koristiti vaterpolo i plivački klubovi. Po našim informacijama u Beogradu su počeli sa radom zatvoreni bazeni, ali otvorena kupališta još uvek nisu. Mi smo sezonu pripremili , a sada po dnevnom rasporedu bazen koriste vaterpolisti . Onog trenutka kada počne sezona za gradjane oni će se vratiti u svoje rano jutarnje i večernje termine. Za sada postoje samo neke nezvanične najave da bi kupališta mogla biti otvorena od 15 juna, ali to za sada nije potvrdjeno“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mjailović.

On navodi da je to datum kada inače počinje sezona kupanja na bazenima u većini sportskih ustanova u Srbiji, a da su bazeni u Petnici sa još par gradova samo oni koji inače ranije počinju sa radom. Plan Valisa za sada je da tog datuma , ukoliko bude dozvoljeno bude održan Petnica kup.

„Posebne uslove nismo dobili . Ali ukoliko budu postojali , mi imamo 5 hektara površine i mi možemo da primimo od 3 do 4 000 ljudi inače. Jednom se u prošloj sezoni dogodilo da smo prodali 4100 ulaznica. U proseku je taj broj oko 2 500 kupača. To znači da imamo sasvim dovoljno prostora i za recimo mere fizičke distance. Uostalom kada i ukoliko stignu posebni uslovi mi ih svakako moramo poštovati. Za sada ih nema , a ukoliko ih dobjemo gradjani će biti obavešteni“, objašnjava Mijailović.

Po njegovim rečima cene karata za SRC Petnica ove godine ostaće na prošlogodišnjem nivou bez bilo kakvih povećanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.