UNS: Grad Valjevo da prestane da diskriminiše novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što na obeležavanje 21. godišnjice pogibije pilota Milenka Pavlovića u Valjevu nisu pozvani svi mediji.

Kako su na godišnjicu obeležavanja pogibije pilota Milenka Pavlovića u Valjevu po odluci gradoačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića pozvani samo pojedini mediji , ali ne I sve valjevske redakcije Udruženje novinara Srbije reagovalo je saopštenjem u kome se ovakva odluka osudjuje.

UNS podseća gradsku upravu Valjeva da je diskriminacija novinara zabranjena Ustavom i Zakonom o javnom informisanju i medijima, kao i da svi organi javne vlasti imaju obavezu da o svojim aktivnostima obaveštavaju novinare i javnost. Kolege iz Valjeva do sada su se više puta žalile UNS-u na loš odnos gradonačelnika Gvozdenovića prema medijima. 

Ova diskriminacija posebno je uvredljiva za javnost jer su joj uskraćene informacije o obeležavanju godišnjice pogibije pukovnika Pavlovića, simbola otpora agresiji NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine.”, navodi se u saopštenju.

Medju medijima koji nisu pozvani na obeežavanje ovog dogadjaja bila je I Vamedia.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.