Sednica Štaba i predlog mera SOT-a

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u petak, 8. maja 2020. godine, naložio je Gradskoj upravi Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112 – 489 / 1/ 20 – 04 / 1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog  podračuna otvorenog  kod Uprave za trezor  u cilju prikupljanja  novčane pomoći  tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– Opštoj bolnici Valjevo za nabavku dva uređaja  Aspiratora, model Cami Hospivac 400 – iznos od 278.400,00 dinara.

IZVEŠTAJ  I PREPORUKE  STRUČNO OPERATIVNOG TIMA  

Sistematski pregledi dece  za povratak u obdanište i upis u školu nastavljeni su na Petom puku, pripremaju se stomatološke ambulante za rad u školama

PRIKAZ PO IZVEŠTAJU  ZZJZ

Tabela 1. Prikaz obolelih, hospitalizovanih,u kućnoj izolaciji,izlečenih i umrlih u peridu 25.04.-08.05.2020.

Broj zaraženih  u zdravstvu je 49 :zdravstvenih radnika je 37 i nezdravstvenih 12, testirano 710. 

PREDLOG MERA

Predlog mera je uslovljen epidemiološkom  situacijom u svetu/državi, jer pandemija/epidemija još traje, ukidanjem  vanrednog stanja, ublažavanjem mera  i  faznim  započinjanjem obavljanja delatnosti.

Preporučuje se dosledno sprovođenje svih naloženih, predloženih i preporučenih mera privrednim društvima, pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima  i to:

Započinjanje obavljanje delatnosti po predlogu Štaba za vanredne situacije,  uz sve dostupne instrukcije  Kriznog štaba, Štaba Grada, Zavoda  za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo

Od ponedeljka, 11. maja sa radom počinju vrtići i produženi boravak dece u školama.

Privredna društva, pravna lica i preduzetnici su dužni da donesu plan primene mera za zaštitu zaposlenih, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zaštite zdravlja na radu.

Nastavljaju se epidemiološka istraživanja i ispitivanja, testiranja, održavanje saradnje zdravstvenih ustanova, državnih i inspekcijskih republičkih i gradskih organa.

Sprovodi se kontinuirano snabdevanja bezbednom vodom za piće svih građana, pojačano čišćenje i pranje i po potrebi dezinfikovanje ulica, trotoara, zelenih  i drugih javnih  površina, parkova, sportskih terena na otvorenom, uklanjanje  komunalng otpada i dr.

Preporučuje se održavanje lične odgovornosti  pri boravku na ulici, kupovini, u apoteci, u zdravstvenoj ustanovi i dr. nošenjem lične zaštitne opreme i pojačanom higijenom ruku, poštovanjem socijalne i fizičke distance i izbegavanjem boravka u grupi.

1 comment on “Sednica Štaba i predlog mera SOT-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.