Počinju sa radom ugostiteljski objekti, ali sa posebnim režimom rada

Od danas sa radom počinju ugostiteljski objekti , a za sve njih predvidjen je niz mera koje moraju biti sprovodjene počev od postupanja samih zaposlenih, preko načina pružanja usluge do ponašanja samih gradjana u tim objektima.

Povratak u ugostiteljske objekte izvesno neće biti isti kao što je to bilo pre uvodjenja vanrednog stanja i uvodjenja mere zabrane rada pomenutih objekata.

Već sami ugostitelji pre otvranja objekta moraće da sprovedu propisane mere dezinfekcije prostora nabave neophodnu zaštitinu opremu za zaposlene, ali i obezbede dovoljne količine dezinfekcionih sredstava za goste.

U objektu se mora držati rastojanje izmedju stolova na dva metra, a ako tako nešto nije moguće moraće da se obezbede dezo barijere izmedju stolova.

Preporuke ugostiteljima vrlo su detaljne pa se izmedju ostalog nalaže korišćenje papirnih menija , ali i zabrana korišćenja zajedničkih posuda za goste poput, slanika, posuda za senf, kečap.

Istovremeno u objekat koji se mora neprestano dezinfikovati ne može ući nijedan gost bez maske i rukavica, a uputstvo predvidja da i onima koji dolaze u kontrolu objekata telesna temperatura mora biti merena redovno, a isti moraju imati pomenute mere zaštite.

Već prethodnih dana brojni ugostitelji u Valjevu izražavali su bojazan u pogledu predvidjenih razmaka izmedju stolova, ali i broja gostiju za istim. Kako je još uvek na snazi mera zabrane okupljanja za više od dve osobe to praktično znači da ukoliko posle skoro dva meseca zatvorenosti u stanovima i kućama četvoročlana ili tročlana porodica ukoliko želi da konačno izadje na večeru ili ručak neće moći da sedi za istim stolom.

Kako će se realno ove mere sprovoditi ostaje da se vidi u praksi narednih dana, a shodno odluci Vlade lokalne samouprave mogu doneti na osnovu predloženih mera i zaključke o upodobljavanju i načinu primene istih ukoliko postoji potreba za tim.

5 comments on “Počinju sa radom ugostiteljski objekti, ali sa posebnim režimom rada

 1. jaja

  Zabrana okupljanja ne vazi za clanove porodice posto zive zajedno tako da mogu svi da sednu za isti sto. Razmisljajte malo pobogu.

  Reply
 2. Bane

  Hoce li se iko osvrnuti i objasniti sta da rade svadbeni restorani koji imaju zakazane svadbe od 500,600,700 ljudi.
  Imaju li smernice za takve restorane.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.