IZBORI 2020 Lokalni front : Zid ćutanja o novcu gradjana

*Izbori 2020*

Mnogo toga gradjani će čuti u kampanjama sada vladajućih stranaka , ali ono što birači neće čuti jeste šta je to sve uradjeno od predizbornih obećanja koja su data. Lokalni front ističe da u gradu ne funkcioniše služba poverenika za informacije od javnog značaja , a Lokalni antikorucijski plan samo je mrtvo slovo na papiru.  

Ljubomir Radović

„Jedino obećanje od skupštinske većine ovih dana nećete čuti glasi ovako : „Dragi Valjevci , Vi čije glasove očekujemo , svake godine objavljivaćemo podrobne izveštaje o tome na koji način trošimo Vaš novac i šta smo kada i kako preduzimali da obećano i izvršimo.“ Od samog formiranja većine u junu 2016. godine ovu zgradu Uprave počeli su da prekrivaju velovi tajni. Danas nakon 4 godine to više nisu velovi već tvrdi zidovi koje ne može da probije ni poverenik za informacije od  javnog značaja. Gradska služba za informacije gotovo i da ne postoji“, rekao je Radović podsećajući šta zapravo jesu zakonske obaveze same službe , ali i vlasti prema narodu.

Radović navodi i da često odgovori poverenika nemaju nikakve veze sa postavljenim pitanjima, a kao dokaz navodi brojna pitanja koja je Lokalni front uputio uoči i tokom vanrednog stanja.

„Prvo pitanje koje smo postavli bilo je broj gradana koji su upisani u biračke spiskove na svakom od 118 biračkih mesta pojedinačno. Do današnjeg dana , posle dva meseca , nismo dobili odgovor.  Sad čekamo da GIK zvanično objavi koliko glasača ima na tih 118 biračkih mesta. Sledeće pitanje odnosilo se na Štab za vanredne situacije i plan asanacije grada . Hteli smo d aznamo kojim propisima je to predvidjeno. Nikada nismo dobili odgovor. Tu su bila i pitanja o radu SOT-a i razlozima čestih smena na čelu SOT-a. Kad god se pomenu pare Valjevaca zid ćutanja oko Uprave postaje neprobojan“, kaže Radović. Ž

Odbornik Radović navodi i primere vezane za Lokalni antikorupcijski plan koji je Skupština grada usvojila sa zakašnjenjem od skoro tri godine „Pa šta rekli su , važno je da imamo plan , a poštovaćemo ga kao i druge planove koji imaju zvučna imena. Rok da Skupštine grada odredi lice koje je zaduženo za koordinaciju odgvornih subjekata u sprovodjenju aktivnosti iz LAP-a bio je 29. decembar prošle godine . Do 28. decembra trebalo je da bude oformljeno radno telo , ali ništa na tom polju još nije uradjeno. Prošao je rok da to telo koje nije ni oformljeno napravi izveštaj kako se u Valjevu vodi borba protiv korupcije . Mi ćemo kao Lokalni front uporno podsećati gradjane da imamo taj plan na nivou grada i da ga treba sprovoditi“, rekao je Radović.

Na pitanje Vamedie da li kao odbornik ima informaciju kada će biti održana Skupština grada Radović kaže da je kao odbornik već uputio dopis Skupštini da se mogu stvoriti uslovi za održavanje sednice, ali da odgovora na dopis nije bilo. O samom datumu eventualne sednice kaže da nema informaciju.

13 comments on “IZBORI 2020 Lokalni front : Zid ćutanja o novcu gradjana

 1. Milorad

  Vi ste tu da se borite za cenzus i zato ne mogu da vas uzimam za ozbiljno, jer necete skoro biti vlast, pa samim tim necee ni moci da odlucujete i da pomognete gradjanima i sem tog svakodnevnog hejta ka vlasti vi ne mozete nista konkretno ponuditi, a to sto vi radite to mogu i bez vas

  Reply
 2. Izvala provala

  Prokockana šansa koju smo vam dali. Ako možete, sklonite nam se sa očiju. Izlaskom na izbore, samo ste potvrdili priču da ste formirani kako bi uzeli glasove opoziciji. NADAM SE DA NEĆETE SKUPITI POTPISE, A MOŽDA BI BILO I BOLNIJE DA ISTE SKUPITE, A DA NE PREDJETE VUCICEV CENZUS OD 3%, KOJI JE ZBOG VAMA SLIČNIM I HALAPLJIVIM SPUSTIO. Niste vi nikakva gradska priča, vi ste igrači vlasti.

  Reply
 3. Matija

  Mene interesuje jedna stvar, zašto se Lokalni front uhvatio para, samo pare i pare, ima li još nešto da mogu da predoče, osim galane Ljubomira? Podsećaju me na Boška Obradović i Dveri.

  Reply
 4. Mirza

  Jedino Vam Vlajko može pomoći, Vi ste njegova politička deca i u njega se samo nadajte.

  Reply
 5. Emilija

  Jedna ali samo na oko,grupa mladih i hrabrih ljudi,na prve izbore, kretoste bas kao da vam je seselj i bosko u clanstvu. Bilo je sjajnih pokusaja da korigujete vlast ali,ocigledno su vam ustupci DNS i SPS tezi od Fronta.Dug je rdjav drug. Malo dug Pocutimalo Vlajku,malo min.prosvete.Malo po malo i upadoste u zmijinjak.Steta. Bojkot je za vas bio izbor i bas ga uprskaste.Niste vise zanimljivi u tom blatu..

  Reply
 6. Goran

  Da da… Treba se boriti samo ako pobedjuješ. E 500 godina pod turcima ali na kraju je bila sloboda. Razni su načini borbe. I trebalo bi svaku podržati. Čemu tolika mržnja. Više mržnje prema ljudima što se bore nego prema aktuelnoj vlasti.

  Reply
 7. Zalutala ovca

  Jedino kandidat SNS ima ozbiljan program za Valjevo i može to da sprovede, a ti Radojeviću ne možeš ni potpise da sakupiš.

  Reply
 8. СрећковићНН

  Сваки СНС кандидат пред изборе има као озбиљан програм а после избора седи и куди себе што си гласао за овакве стручњаке… Да ли је смешнији Лаза који не зна појам политике, Милановић, неки тамо Тадић код ког су прелетачевићи или ови весели из ЛФ који просипају из шупљег у празно питање је. Сад је просвета ударила на политику Гојковић, Радовић, Радојичић.. биће весело!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.