Dom zdravlja dobio sanitet iz humanitarne akcije Valjevaca u Rusiji

U Dom zdravlja Valjevo dopremljen je sanitet kupljen od novca iz humanitarne akcije koju je u Rusiji pokrenuo Valjevac Andrija Vlajković. On je, sa još trojicom prijatelja iz našeg grada, prikupljao sredstva za pomoć Valjevu u borbi protiv koronavirusa, u koju su se uključili Srbi, Rusi i drugi. Za kratko vreme prikupili su oko 34 hiljade evra koje su uplatili na račun Doma zdravlja Valjevo jer su, na predlog direktorke dr Branke Antić, odlučili da kupe sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći.

Vrednost saniteta je 33.840 evra, a PDV će platiti Gradska uprava. Najnoviji tip reanomobila marke „reno“ isporučio je Prodajno-servisni centar „Vuković“ iz Šapca. Uz natpis „Pomoć Valjevu“ na sanitetu se nalaze zastavice Srbije i Rusije.

Povodom donacije Doma zdravlja Valjevo dr Branka Antić kaže: „Od srca zahvaljujem našim Valjevcima na privremenom radu u Rusiji, kao i Rusima, svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Sanitet sadrži kompletnu opremu, tako da predstavlja pravi reanomobil, to je kao pokretna ambulanta. Lekar i tehničar unutra mogu da urade sve što treba oko pacijenta. Imamo već dobar vozni park, moderne sanitete, jer je od 2016. godine toliko uloženo u Dom zdravlja i u sanitetska vozila da sam presrećna. Nadamo se da ćemo ubuduće svake godine obnavljati sanitete, odnosno nabavljati po dva nova.“

Novi sanitet predstavljaće dragocenu podršku u borbi sa epidemijom korona virusa, s obzirom na opterećenost Službe hitne medicinske pomoći, koja obavlja sve transporte zaraženih i obolelih iz Valjeva, uz hitne odlaske kućama po pozivu i redovan posao.

3 comments on “Dom zdravlja dobio sanitet iz humanitarne akcije Valjevaca u Rusiji

  1. gastarbajter

    Kada se daje hvala,a krivi su jer su doneli virus kako rece predsednik,i zabranjuje se povratak u zmlju

    Reply
  2. Goran Markovic

    Sve pohvale za donatore i bravo za način na koji su ovo uradilu gde su uplatili direktno Auto kući i tim potezom izbegli da ih izigra KONRSD 19 gvozdenovic kao privrednike Valjeva koji su uplatili oko 12.000.000 dinara na namenski račun a ..postenjacine..u stabu sa gvozdenovicem koristili nenamenski .Naravoučenije nikada novac onima koji su izigrali zdravstene radnike , pacijente i naravno one koji su hteli da pomognu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.