Dečiji osmesi i reči zahvalnosti iz valjevskog obdaništa

PU Milica Nožica dodelila je 22 zahvalnice povodom Dana ustanove. Na ovaj način uz skromnu svečanost , a u skladu sa merama koje je naložilo ministarstvo prosvete , ova ustanova je iskazala zahvalnost svima onima koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja korona virusa i ponovnom početku rada ustanove.

Svečano i veselo bilo je u dvorištu obdaništa Zvončić gde je Predškolska ustanova Valjeva skromno obeležila svoj Dan ustanove.  Desetak mališana izvelo je recital , a potom su se ponaosob zahvalili svima onima koji su za vreme vanrednog stanja svojim radom doprineli sprečavanju širenja korona virusa.

Mališani su se u ime ustanove uručujući 22 zahvalnice  zahvalili Opštoj bolnici, vojsci, policiji, vozačima Hitne pomoći, SOT-u, medijima, vatrogascima, pekarima, kasirkama, Domu zdravlja, medicinskim sestrama i lekarima.

Pored mališana u ime ustanove zahvalio se i direktor PU Milica Nožica Zlatomir Marković rekavši da emotivniji trenutak nije doživeo za 26 godina rada u ustanovi:„Hvala Vam što ste došli na ovako skromno obeležavanje dana PU Milica Nožica . Verujte i kao rukovodilac, ali i kao čovek, 26 godina radim u ovoj firmi, sedam godina sam direktor , emotivniji trenutak nisam doživeo za sve ove godine. Ostaje mi samo da se zahvalim svim ljudima koji su nas čuvali sve ovo vreme dok je trajala epidemija i koji su nam pomagali da krenemo sa radom . Da ne bih nekog zaboravio neću imena nabrajati , ali hvala svim privrednicima u gradu , hvala pre svega Vama na velikoj podršci i pomoći koji ste pružili za nastavak rada naše ustanove“.

Nasmejani mališani rado su se fotografisali sa onima kojima su dodelili zahvalnice , a osmeh zaposlenih koji su prisustvovali svečanosti po protokolu skrivale su maske.

„Imali smo 35 tačaka koje smo morali da ispunimo da bi počeli sa radom. Za mesec i po dana naši vaspitači održavali su kontakte sa rodteljima i sa decom onlajn. U prvoj nedelji smo imali oko 200 dece polaznika, a sada se taj broj iz nedelje u nedelju povećava. A iskreno se nadam da će mere polako početi da popuštaju i da ćemo se vratiti uobičajenom načinu rada. Trenutno radimo sa 30% kapaciteta , u objektima nam je oko 250-oro dece od ukupno 2271 upisanog mališana“, rekao je direktor Marković.

Zlatomir Marković

Valjevski novinari zahvalili su se na ukazanom priznanju konstatujući da je ova ustanova prva i za sada jedina koja je shvatila značaj rada i uloge medija u vanrednom stanju .“ Mislim da je to i logično, zahvalni smo i mi i deca“, odgovorio nam je Marković. 

6 comments on “Dečiji osmesi i reči zahvalnosti iz valjevskog obdaništa

 1. Milovan

  Ne želim da kvarim vest o lepom jubileju. Čestitke zaposlenima, u prvom redu vaspitačima, rođendana ustanove, uz najbolje želje za dalji rad. Ipak, vređa inteligenciju, a i udara na novčanik, odluka da se za decu, počev od 11.maja, plaća puna cena vrtića. Dakle, samo april se nije plaćao, a za maj, sad će i jun, punu cenu od 5600 din. Pritom, apeluje se na roditelje da ne šalju decu u vrtić, tek u slučaju krajnje nužde roditelj, uz potvrdu lekara može da dovede dete… Sve to je navedeno u zvaničnom dopisu PU u kojem se, povrh svega, navodi da u grupi može biti maksimalno 30 odsto dece koja inače pohađaju tu grupu?! Dakle, najviše sme da ide manje od trećine, a plaćaju punu cenu svi. Da li je to normalno?

  Reply
  1. Goran Markovic

   Ovo nije odluka direktorka Obdanista vec odluka gradonacelnika gvozdenovica raspitajte se on me moze da donese odluku oko placanja te pdluke donosim Gradska Uprava na celu da gvozdenovicem gde je ocito da
   deca I roditelji za KONRADA 19 nisu bitni I svi znamo da se on ponsa bahato sve zbog njegove ljubavi gorice BOZIC BEMAKO koja je htela da bude direktor Obdanista pa nije uspela a onda Jos jedan neuspeh gde je htela da bude predsednik Upravnog odbora I tu je pukla kao dinja ,tako da sada deca ispastaju.Recimp jednom STOP bakundama.

   Reply
 2. Krcun

  Posle Povelja na Vidraku sa medaljama, Đorđu Milićeviću i Đorđu Milanoviću, Konrad je počeo sa Zahvalnicama koje sam štampa i osmišljava.
  Na Vidraku dvojica SPS prvi među njima zamenik predsednika Skupštine Srbije, dobio je medalju i Povelju za 6 amandmana koje su sprečile rat između Partizana (komunista) i Ravnogoraca ( četnika Monarhista). Amandman dalje u budućnosti za borbu protiv nacizma i fašizma ima Antifašističku spomenicu kao jednu i jedinstvenu za oba pokreta.
  SNS Sunđer Bob nadmudren i onda je rešio da se Zahvaljuje…
  Ne vredi…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.