Dačić :Ne postoji plan za migrantski kamp u Valjevu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić demantovao je da se u Valjevu planira izgradnja migrantskog kampa.  Zbog izazivanja panike , rasne , verske mržnje i netrpeljivosti prošle nedelje uhapšen je Valjevac N.N. upravo zbog teksta na temu gradnje migrantskog kampa  u Valjevu za 10 000 migranata.

Brojne spekulacije proteklih dana na temu posebno potpisanog sporazuma sa Austrijom i povraćaju migranata za koje će u Srbiji biti gradjeni posebni kampovi izazvale su ogromnu reakciju javnosti ne samo u Valjevu već i u celoj Srbiji . Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić tvrdi da ne postoje novi sporazumi po tom pitanju . „Postoje uobičajeni, još pre deset godina potpisani sporazumi koji se tiču readmisije. Ništa se novo ne planira, niti je problem migranata tako alarmantan da postoji potreba za formiranjem posebnih centara. Mislim da je ova priča pokušaj politizacije tog pitanja u samoj Austriji, pa se tako prenela kod nas“ odgovorio je Dačić na pitanja novinara prilikom posete Valjevu , dodajući da  Srbija nije zemlja u koju migranti žele da dođu, „već da kroz nju prođu“.

Tokom prošle nedelje na sajtu provereno.rs pojavio se tekst o tome da je potpisan ugovor o formiranju takvog kampa u Valjevu što je izazvalo burnu reakciju naročito Valjevaca , ali kako je tekst podeljen i na društvenim mrežama i brojnih gradjana Srbije.  Upravo zbog te rakcije gradjana krajem nedelje uhapšen je i N.N. lice koje je nakon hapšenja tvrdilo da tekst nije pisalo već da je bio zadužen isključivo za informatičko kreiranje samog sajta .

Dačić tvrdi da informacije o kampovima nisu tačne , a to potvrdjuje i Vladimir Cucić komesar za izbeglice i migracije Srbije: „To su budalaštine koje ni ne zalsužuju komentar. U Srbiji je trenutno  7.000 migranata, ali mislim da ne postoji ni njih sedam, a da ne razmišljaju o odlasku iz Srbije. Stvarno više ne znam ko će odakle da nam „doleti“! Imali smo migrante u podzemnom aerodromu kod Kovina, pa smo imali voz u koji je smešteno 200.000 njih, a sad i ovo. To je budalaština u rangu da će Marsovci sleteti u Valjevo. Pre će se i to dogoditi, nego da dođu ovi ljudi kojima Srbija nije ni ruta ni želja za ostanak.“, rekao je Cucić.

8 comments on “Dačić :Ne postoji plan za migrantski kamp u Valjevu

 1. Samo vas gledam

  Jel to izvinjenje predsednika sps-a za trabunjanja lokalnih lidera u njegovoj stranci i za lazne plasirane vesti o Lazaru Gojkovic? Da li ova izjava znaci da ga je ipak blam ponasanja njegovih lokalnih funkcionera?

  Reply
  1. Maki

   Nemojte ozloglašavati Lazara bez razloga. On je dobar momak, mlad, ambiciozan i verujem da će uraditi sve da Valjevo napreduje. Zašto oni ne objave šta su uradili kao opozicija?! Ništa, jer nemaju ‘ništa’ da objave.

   Reply
 2. Igor

  Безобразлук социјалиста не можеш Ивице прикрити једном изјавом и киселим осмехом.

  Reply
 3. Bambus

  Treba Valjevski SPS javno da se izvini Gojkovicu na sirenju laznih informacija. To je veoma sramotno od strane Valjevskog dela SPS-a.

  Reply
 4. Бојкот

  Све се странке међусобно блате, јер им је битан само циљ, а не и пут до самог циља. Јадан народ који ће сада бити бомбардован њиховим кампањама.

  Reply
 5. Crno jagnje

  Ista partija a različite priče, da li verovati Dačiću ili svetom Milanoviću?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.