Za valjevske osmake bez interneta obezbedjeni mobilni telefoni sa internet karticama

I valjevski osmaci juče počeli rešavanje probnog maturskog testa. Svim učenicima koji nemaju mogćnost interneta na teritoriji ŠU Valjevo, iz donacije preko ministarstva podeljeni su mobilni telefoni sa internet karticama.

početak testa, unošenje šifre

Valjevski osmaci,742 učenika, juče su rešavali probni test iz srpskog jezika dok ih danas očekuje test iz matematike , a pred njima je I kombinovani test u kome je čak pet predmeta. Probni maturski test prilika je da se učenici upoznaju sa samim testovima kako bi bili bolje pripremljeni za onaj zvanični .

“Nije bilo mnogo teško. Mislila sam da će književnost biti malo teža, ali I to je bilo u redu. Videćemo dalje”, kaže S.S. , učenica Pete osnovne škole.

U ŠU Valjevo saznajemo da su svim školama , odnosno učenicima prema iskazanim potrebama dostavljeni mobilni telefoni sa internet karticama.

“Ministarstvo prosvete omogućilo je nabavku mobilnih telefona I interet kartica za sve one učenike koji žive u delovima zemlje  koji nisu pokriveni internetom. U Valjevu smo na vreme direktorima škola dostavili telefone kako bi ih oni blagovremeno prosledili učenicima, a prema potrebama koje su oni iskazali. Nakon ovog testa, odluka je ministarstva, oni neće vraćati internet kartice jer ih mogu koristiti za dalje učenje na daljinu”, kaže Zorica Jocić načelnica ŠU Valjevo.

Kako saznajemo nije bilo prijavljenih problema u vezi rešavanja probnog testa na ovaj način.

S obzirom da je test radjen online  u Srbiji su se ipak pojavili  I problemi zbog preopterećenja sistema. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije je iz tog razloga saopštilo  da je doneta odluka da se  termin za rešavanje onlajn probnog završnog testa produži do 21.30 časova.

Ministarstvo prosvete takodje je dalo I preporuku da   učenici sa teritorije AP Vojvodine  testove  rešavaju u terminu od 8 do 12 časova, učenici sa teritorije Grada Beograda od 12 do 16 časova, a svi ostali učenici u terminu od 16 do 21.30 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.