Valjevski virus: Štab izdao saopštenje – Članovi Štaba tvrde da ne znaju za Saopštenje

Štab za vanredne situacije grada Valjeva izdao je Saopštenje za javnost u kome se navodi da informacije isključivo saopštava komandant Štaba Slobodan Gvozdenović i da nisu tačnje tvrdnje „neovlašćenih lica“. Članovi i šireg i užeg sastava Štaba tvrde da sednica na kojoj je doneta odluka o pomenutom saopštenju nije održana, a šta više najveći broj njih tvrdi da Saopštenje nije dobio na mejl već su informisani sa sajta grada ili medjusobno.

Valjevskim medijima dostavljeno je Saopštenje Štaba koje je objavljeno I web stranici grada gde se već u naslovu ispod grba grada navodi:

Ovako izdato Saopštenje svedoči da je Štab zasedao i doneo odluku da izda Saopštenje za javnost .

Ipak, članovi i šireg i užeg sastava Štaba tvrde da sednica Štaba nije održana, da ne znaju o čemu se radi , niko ih nije kontaktirao i saopštenje čak nisu dobili na mejl. Upitani da li su znali da će takvo saopštenje biti dato , svi kontaktirani jednoglasno tvrde da to nisu znali.

U potpisu ispod Saopštenja za koje se navodi da ga izdaje Štab za vanredne situacije navodi se :

Dakle , Saopštenje je izdao samoinicijativno bez konsultacija sa ostalim članovima Štaba komandant Štaba, u ovom slučaju Slobodan Gvozdenović.

U pomenutom Saopštenju se navodi da nisu tačne tvrdnje neovlašćenih lica o radu Štaba , a koje su iznete u javnosti. Potom sledi navod o proceduri postupanja u radu Štaba.

Kako se u Saopštenju posebno navodi I objašnjava uloga Stručno operativnog tima , ali I zaključak da načelnik Štaba u ovom slučaju Milan Mihailović “kao policijski službenik, nema ovlašćenja da daje informacije za medije. Informacije isključivo saopštava komandant Štaba za vanredne situacije.“ , sve upućuje da se Saopštenje izdaje zbog izjave dr Zorana Živkovića na poslednjoj konferenciji za medije.

A na poslednjoj konferenciji za medije dr Zoran Živković, obavestio je medije da je na sednci Štaba načelnik Milan Mihailović eksplicitno rekao da pravo da daju informacije imaju samo načelnik štaba i komandant Štaba. Članovi Štaba za vanredne situacije tvrde da je izjava Živkovića apsolutno tačna , dok neki objašnjavaju i da je sama situacija bila vrlo neprijatna s obzirom na ton kojim je Mihailović govorio.

Dakle, novim Saopštenjem koje je očito izdao komandant Štaba,  Gvozdenović je najpre demantovao samog Mihailovića . Pravo je pitanje kako je moguće da Mihailović nije znao za procedure s obzirom da posao vezan za vanredne situacije obavlja već dugi niz godina? Zašto je bilo potrebno da se Mihailoviću na ovaj način stavi do znanja da informacije ne sme davati, nije poznato. Zašto se Mihailović odvažio da na sednici Štaba informiše članove da samo on i komandant mogu davati informacije takodje nije poznato.

Ne treba zaboraviti da su se informacije o epidemiološkoj situaciji počele objavljivati tek nakon imenovanja dr Zorana Živkovića na čelo SOT-a. Živković je 16. aprila upravo naveo da će jedan od prioriteta biti i transparentnost u radu.

Ipak u Saopštenju se navodi:   Nakon ponovnog uspostavljanja rada Zavoda za javno zdravlje Valjeva od 19.4. 2020. godine, koji je u prethodnom periodu, usled prodora epidemije, delimično ispao iz funkcije, uspostavljeno je informisanje o epidemiološkoj situaciji preko Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, koji dobijene podatke objavljuje svakodnevno na sajtu grada Valjeva.

Zavod za javno zdravlje sa radom je počeo 9. aprila, a ne 19. aprila.

Ništa manje važan segment u pomenutom Saopštenju je I sledeći:Nakon donošenja naredbe, zaključka ili preporuke, komandant Štaba za vanredne situacije za vreme vanrednog stanja vrši informisanje i obaveštavanje stanovništva, preko službe za informisanje javnosti Grada Valjeva.

Dakle komandant Štaba može informacije davati preko PR službe . Da li to znači da je komandant Štaba prekršio pravilnik kada je izjave davao direktno svojim medijima?

Sudeći po objavljenom Saopštenju sve zavisi od komandanta Štaba. Da li to onda znači da će komandat Štaba lično i samostalno biti odgovoran za situaciju u kojoj se Valjevo našlo?  

I na kraju, čemu ovakvo saopštenje za koje članovi Štaba tvrde da nisu znali i koje je doneto mimo sednice Štaba? Da li zato da se ponovo, kao na poslednjoj sednici Štaba, ponizi dr Živković? Da li zato što u Valjevu NN lice podnosi krivične prijave protiv direktorke Zavoda za javno zdravlje epidemiologa dr Marije Gavrilović?

Šta Valjevci imaju da saopšte  može da se čuje u 20.05 h .

10 comments on “Valjevski virus: Štab izdao saopštenje – Članovi Štaba tvrde da ne znaju za Saopštenje

 1. General

  Sta Valjevci imaju da saopste videcete na izborima,kada ce vas Gvozdenovic oduvati !

  Reply
  1. Konrad 19

   Decko nisi ti nikakav general, mnogo si umislio…
   Ti si taksista iz Kabineta.
   Vi ste oduvani tu si do izbora, posle polako u taksi.

   Reply
  2. Mirko

   Konardov dečačić sa Iverka nauči reč vizionarstvo, pa mu to postade i uzrečica!

   Reply
 2. Miki

  Gvozdenović neće nikoga oduvati jer čovek nije nosilac liste , toliko je dobro radio. On je naneo više štete Vama nego opoziciji . Ko zna možda ga opozicija i plaća?

  Reply
 3. Konradov kabinet

  Sve su pomesali, sinoc Kabinet dobio nalog da hvale lik i delo komandanta staba ili ti na daleko poznatog Konrada 19 dok traje gostovanje na VTVu.
  Ono sto je zanimljivo da Beljic priznaje javno da je Konrad 19 pogresio.
  Pa Beljicu dobro jutro to je cela Srbija i sire videla odmah a tebi treba mesec i vise dana da ukapiras, ja razumem kad je neko skromnih mentalnih kapaciteta ali ne razumem da ti treba 6 sedmica da ukapiras Konrad 19.
  I ne siri neistine da Konrad radi od 5.00h do 24.ooh.
  On ima trudnicko radno vreme, dolazi u 9 sati na posao a vec u 13h je otisao.
  Predlazem na novinari isprate radni dan i aktivnosti Konrada 19.
  A ti Beljicu dobio si posao i cuti, ne pravi se pametan.

  Reply
 4. Rankezove avanture i ...

  Vi mislite da se kabinet bavi budalama koji ovde pišu. Smešni ste i bolesni čim razmišljate ceo dan o njima. Bavite se malo vašim životima, i ženema koje se dopisuju sa muškarcima iz uprave.

  Reply
  1. Kabinet

   Prvo to nije Kabinet, to vise licu na kafanu gde se ne zna ko pije a ko placa.
   Kafice, bajaderice, sokici jos sve dzabe pa navali kao siroce na dacu.
   Dopisujete se vi izmedju sebe, voli taksista da vozi Romanovicku na sluzbeni put, sluzbenim autom.
   Imaju slike, samo polako.
   Vecih tracara od zaposlenih u tom nazovi kabinetu nema. Zato Beljicu pssst, udomio si sebe, zenu u Vidrak i to u nabavke, sa fazanom projekte malo li je?

   Reply
  2. ZM

   a u upravi ima muskaraca? teško baš teško , kad čovek ne razmišlja svojom glavom kažu da nema m…. .tako da teško da tamo ima muškaraca

   Reply
 5. ROKAN IZ POPUCAKA

  I U TAKVOM HAOSU KOJI VLADA U STABU NA CELU SA KONRADOM OCEKUJETE DA VAM NAROD VERUJE I DA VAS PODRZI!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.