Valjevci podigli ozbiljnu buku

U svim delovima grada sinoć se u Valjevu čula buka. Gradjani Valjeva pridružili su se na ovaj način akciji koju je pokrenula beogradska inicijativa „Ne davimo Beograd“, pod nazivom „Digni glas – Bukom protiv diktature“.

Dok se pre dve večeri u Valjevu buka čula tek u pojedinim delovima grada , u Valjevu je sinoć bilo značajno drugačije. Buka koju su pravili gradjani u 20.05h dolazila je sa svih strana.

Tako je Valjevom odzvanjavala buka lupanja u šerpe i poklopce, čule su se vuvuzele i pištaljke, a pojedini gradjani puštali su vrlo glasno pesmu „Dno dna“ Djordja Balaševića, pa se  čak mogla čuti  i „Karmina Burana“ Karla Orfa.

Istovremeno na društvenim mrežama Valjevci su imali lajv objave sa svojih terasa i iz dvorišta.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ akciju pravljanja buke pokrenuli su sa ciljem da gradjani pokažu svoje neslaganje i nepristajanje na režim diktature i sa  ciljem da se glas gradjana čuje u situaciji kada nije dozvoljeno okupljanje niti je moguće organizovati bilo kakav drugi oblik protesta, a postoji policijski čas koji ne dozvoljava kretanje.  

Akcija koja je krenula iz Beograda proširila se na više gradova u Srbiji, a posle sinošnje buke u Valjevu jasno je da se i naš grad ozbiljno pridružio. Predstavnici opozicije u Valjevu nisu se oglasili posebnim saopštenjima niti pozivima pa je više nego jasno da su u Valjevu gradjani samoinicijativno odlučili da bukom pokažu šta misle.

9 comments on “Valjevci podigli ozbiljnu buku

 1. Istina

  Kakva jadna buka, o čemu pišete?
  Narod se sabijo u mišiju rupu i to godinama. Čule se nekolike šerpe u celom gradu.
  Najveći rast privrede, najjeftinija radna snaga, najmanje plate i najveća socijalna razlika među građanima, ovo je broj 1 u Evropi, pa da li je ovo moguće???
  Nema ovde ništa bez revolucije i to sa podrškom sa strane, inače ovi će vladati još 100 godina, ako nas Korona ne istrebi…

  Reply
 2. Pizdek

  Pa ovi sto su sad na vlasti, oni su vec 30 godina. Malo je to vremena da su mogli pokazati sve sto znaju. Evo dokaza sada za ovaj virus. Ko je mogao ocekivati da ce nas pohapsiti i naterati da budemo u pritvoru vise od mesec dana. Od ovakvih moguce je sve. Ako nismo i nemozemo da se skupimo barem 20% po gradovima pa neka nas hapse sledeci skup bi bio 40% gradjana onda i ne zaluzujemo bolje….i tako dok svi ne izadjemo na ulice. Na taj i samo na taj nacin moze se nesto menjati. Ovako slaba vajda.

  Reply
  1. Istina

   Тачно, врте се у круг и пију нам крв на сламчицу 30 година, неко више, а неко мање. Туга!
   Гледам не може више да се прође уицом Вука Караџића, а тако нам је све…
   Зарасло све, прљавштина, смрад на све стране… Главна ствар им је прича да перемо руке, као да смо луди, а изгледа и да јесмо…
   Поједине јавне установе немају спремачице…
   Треба нас изоловати од осталог дела Европе. Први смо и по броју заражених и умрлих у окружењу…

   Reply
  1. Obavesteni

   AKO SE NE ZAVRSI LUSTRACIJOM I APSSANOM NISTA OD BUNTA. I DDLAJE CE SE VRTETI JEDINI ISTI. TOTALNA LUSTRACIJA DO POSLEDNJEG CLANA I BOTA! ONO STO JE URADILA POLJSKA CESKA ESTONIJA.

   Reply
 3. Emilija

  ❤️❤️❤️❤️❤️Valevcima jer su se resili da zlo uklone iz nasih zivota. I sutra i svaki vece,dok ne napustimo,,zatvore” Sistem nas laze u svi u sistemu.

  Reply
 4. Goran Markovic

  Da se pogresno ne razumemo .KOJA OPOZICA U VALJEVU? Jel oni koji na skupstini rasire papir i iscitaju kao pesmicu i kraj? Narod je taj u Valjevu a ne oni koji hoce da se kuckaju na portalima i grupama iz nekih nazovimo ih strankama.Takvi manipulatori neće proći u Valjevu .Stavovi tih koji su opozicija su smesni i neki ne mogu da skupe ni svoju todbinu to je jasno.Znači gradjani Valjeva …NAROD. a ove duge banda koja to koristi jer postoje ponizni i potkupljivi ikovi to je poznato u menjanju stavova i priče oko nekih bitnih dešavanja u našem gradu gradu Valjevu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.