U blizini pijace veće gužve

U Valjevu danas na Veliki petak nije uobičajeno kao prethodnih godina. Ipak veći broj gradjana bio je primetan u blizini stare zelene pijace.

Već od 17 sati počeće najduži policijski čas do sada koji će trajati sve do 5 h u utorak ujutro pa je i razumljivo da je veći broj gradjana Valjeva ovog prepodneva izašao u nabvku namirnica i svega potrebnog za dane koji slede.

Ipak , shodno činjenici da nas ovog vikenda očekuje najradosniji praznik Uskrs, za očekivati je da i trpeze buudu nešto svečanije i bogatije nego što je to inače slučaj. Možda baš iz tog razloga duži redovi primećeni su ispred kasapnica ,a kupuju se sve vrste mesa, dobrim delom i onog roštiljskog.

Veća koncentracija gradjana svakako je u piljarnicama u blizini stare pijace , kupuje se gotovo sve i voće i povrće, ali i cveće.

Primetno je da gradjani nose i maske i rukavice, ali i da održavaju distancu koja je preporučena.

U samim portama valjevskih crkava nije ovog prepodneva bilo moguće videti veći broj gradjana. Tek nekolicina njih koja je u crkvene objekte ulazila vodeći računa o tome koliko se već unutra nalazi ljudi.

Meteorolozi kažu da nas i sutra očekuje lep i sunčan dan , a da baš za Uskrs možemo očekivati kišu. Ne treba zaboraviti da je Štab za vanredne situacije doneo odluku o zabrani kretanja gradjana u priobalju reke Gradac, a već ranije zabranjen je i boravak u parkovima.

3 comments on “U blizini pijace veće gužve

  1. Kadija

    Pa gde su im sada oni redari iz sns-a,ili oni samo stoje onako cisto ispred pojedinih trgovinskih radnji a svi znate i kojih….cisto navuku samo one prsluke sa grbom i bleje

    Reply
    1. Pedja Kolubara 2

      Nije valjda da zaista očekuješ od SNS da uradi nešto korisno za narod? Od njih se mogu očekivati samo laži i kradja.

      Reply
  2. Radnik

    Da ima iko pametan otvorio bi pijac barf 3 puta nedeljno. Svaka druga tezga rastojanje, dezinfikoao pre i posle. Smanjile bi se guzve i u marketima, a inasi seljaci i poljoprivrednici radili bi normalno , a ne ovako na nivo snalazenja prodaje iz auta, kucna dostava itd.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.