Prijavljivanje za izlazak zbog nege starijih u Centru za socijalni rad

Zahtevi građana za kretanje sa teritorije Valjeva, koji neguju starije i nepokretne osobe, od danas se podnose Centru za socijalni rad „Kolubara“ u Valjevu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je naložilo da se od danas na ovaj način prikupljaju i proveravaju podaci o opravdanosti zahteva građana koji neguju stare i nepokretne, da im se omogući izlazak u vreme zabrane kretanja.

Svakog radnog dana od 7.30 do 12 časova, građani treba da dođu lično u Centar za socijalni rad „Kolubara“ i ponesu svoju ličnu kartu, kao i ličnu kartu i medicinsku dokumentaciju  osobe koju neguju.

Ukoliko postoji potreba da više ljudi iz porodice neguju istu osobu, svi moraju priložiti svoje lične karte i potpisati izjave kojom potvrđuju da je neophodno da izlaze isključivo zbog nege stare osobe.

Ovom izjavom će se obavezati da najkraćim putem odu sa svoje adrese prebivališta do adrese osobe koju neguju, jer ukoliko se nađu u drugim delovima grada, biće sankcionisani.

Centar za socijalni rad „Kolubara“ će po nalogu nadležnog Ministarstva pribaviti podatke o roditeljima, kojima je pravosnažnom presudom regulisano viđanje sa detetom (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u terminima koji ulaze u vreme trajanja policijskog časa i potrebna im je dozvola za kretanje.

1 comment on “Prijavljivanje za izlazak zbog nege starijih u Centru za socijalni rad

  1. Ivana

    A kako da se dodje lično u Centar radi podnošenja zahteva ako lice starije od 65 godina neguje starijeg srodnika koji sam živi u selu kraj Valjeva?? Krši li zabranu ovim putem??
    Molim za hitan odgovor jer oko ovog pitanja već 15 dana pokušavam da saznam odgovor, prvobitno u Mupu pa sad na ovaj način.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.