Počinje isplata invalidnine

Nakon sastanka održanog u Beogradu sa resornim ministrom UBR izdalo je Saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Obaveštavamo sve borce ratne vojne invalide, Cir, Rmvi i porodice poginulih boraca da je posle više sastanaka koji su održani na temu isplate ne isplaćenog dela prinadležnosti stečenog prava invalidnine i ostalog prava (Lične, porodične i uvećane porodična invalidnine, dodatka za negu i pomoć, ortopedskog dodatka i naknade za vreme nezaposlenosti) i aktivnosti i razumevanje ministra za boračka pitanja Zorana Đorđevića kreće isplata Saveznog dela invalidnine do 24.04.2020 godine. Republički deo će biti isplaćen kada svi gradovi koji kasne u obračunu dostave iste.

Konačan dogovor je postignut u nedelju kada se sa ministrom Zoranom Đorđevićem obavio razgovor i ponovo je inicijativa krenula iz boračkog grada Valjeva, našta smo ponosni kao i uvek.

Sve pohvale za ministra Zorana Đorđevića i ministarstvo za boračka pitanja da u vreme pandemije virusa i vanrednog stanja donese veoma bitnu odluku za navedenu kategoriju lica koja važi za celu Srbiju.

,,Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obaveštava da je nastavilo intenzivno da obrađuje podatke utvrđene članom 71. Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, kako bi se što ranije isplatila razlika za 2019. godinu korisnicima prava, unelo je obračunate iznose razlike u sistem za plaćanje Uprave za trezor Ministarstva finansija do 21.04.2020. godine i time omogućilo isplatu razlike.

S tim u vezi, očekivane isplate razlike korisnicima prava utvrđen ih  Zakonom o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca su,  na ime:

•Lične, porodične i uvećane porodična invalidnine, dodatka za negu i pomoć, ortopedskog dodatka i naknade za vreme nezaposlenosti.

za 2019. godinu dana 25.04.2020. godine.

Očekuje se, takođe, i intenzivirana obrada podataka i unos tih podataka od strane službi boračko-invalidske zaštite u lokalnim samoupravama, kako bi se razlika za 2019. godinu propisana članom 53. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, a koja se odnosi na 

•Mesečno novčano primanje, porodični dodatak, dodatak za negu, novčanu naknadu za vreme profesionalne rehabilitacije i izuzetno mesečno novčano primanje 

Isplatila uz prvu narednu mesečnu isplatu.“

Takođe obaveštavamo veoma zainteresovane pojedince koji prenose netačne glasine i informacije da je predsednik udruženja boraca Bradić Ljubomir oboleo od virusa korone, to nije tačno za sada i bespotrebno obmanjuju i vrše uznemirenje boračke populacije i građana grada Valjeva i Srbije a ako bude dobio korona virus odmah će to i javno objaviti!!!

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.