Nije prošao predlog za dozvolu kretanja na reci Gradac

Odluka o tome da li će biti izmene trajanja policijskog časa za 1. maj biće doneta u toku sutrašnjeg dana. U Valjevu nije prošao predlog struke da se za gradjane otvore park Pećina i priobalje reke Gradac.

Po trenutnoj odluci policijski čas počeće u četvrtak u 18 časova i trajati do ponedeljka u pet časova ujutro i kako se iz više nacionalnih medija moglo čuti to bi trebao da bude poslednji policijski čas ovako dugog trajanja.

Štab za vanredne situacije doneo je odluku 16. aprila da se zabrani kretanje pešacima u priobalju reke Gradac. Na sednici SOT-a protiv te odluke bila je dr Marija Gavrilović epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje .

Na brojne reakcije gradjana i komentare da bi trebalo dozvoliti kretanje pored Gradca predsednik SOT-a dr Zoran Živković kaže da je lično mišljenja da gradjanima treba ddozvoliti odlazak u prirodu uz poštovanje mera o distanci. „Lično smatram da to može pozitivno uticati na gradjane , ali bi se zaista morala poštovati i mera koja se odnosi na zabranu okupljanja i mera koja se odnosi na obaveznu socijalnu distancu“, kaže Živković.

park Pećina

Za Vamediu Živković kaže i da se sa njim saglasila i epidemiolog dr Gavrilović. Ipak pitanje koje im je postavljeno bilo je da li oni lično mogu garantovati da se gradjani neće okupljati. „Kako bismo to mogli da garantujemo. To niko ne može. Možemo da zamolimo gradjane da objasnimo, ali uvek ima onih koji ne slušaju nikoga“, kaže Živković .

Tako odluka o mogućem kretanju obalom reke Gradac ili parkom Pećina ostaje i dalje na snazi kao zabrana.

3 comments on “Nije prošao predlog za dozvolu kretanja na reci Gradac

  1. Nikola

    E samo da se naš Dragan vrati, sve bi nam on dozvolio. I da se šetamo po gracu i po pećini.. On bi pare od donacija raspodelio kako treba a ne ko ovi što troše pare na dezinfekciju. Al polako doćiće on ponovo, videćemo.

    Reply
  2. Narod

    Narod samo da reši da se dogovori i da krene na Gradac , gotovo,da vidim ko će da ih zaustavi

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.