Mionica: Ublažavanje pojedinih restriktivnih mera

Štab za vanredne situacije opštine Mionica obaveštava građane da je u skladu sa novom odlukom Vlada Republike Srbije  o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa, doneo novu Naredbu o radnom vremenu svih prodajnih objekata koji će raditi od utorka 21.04.2020. godine.

Prodavnice prehrambenih proizvoda, apoteke, pekare, poljoprivredne apoteke, mesare, kiosci automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, škola za obuku vozača, trgovine na malo, knjižare, trgovine motornim vozilima, biciklima, tehničkom robom, građevinskim materijalom i zelene pijace radiće od 07.00  do 17.00 časova.

Petkom, odnosno danom kada odredi Vlada Republike Srbije za građane starije od 65 godina svi gore navedeni maloprodajni objekti, prodajni objekti i radnje radiće od 04.00 do 07.00, a za ostale građane od 08.00 do 17.00 časova.

Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od sutra dozvoljeno može obavljati ISKLjUČIVO uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Vlada Srbije nastaviće da prati situaciju u vezi sa koronavirusom i da prilagođava svoje mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.