Korona virus: U Valjevu blaži porast, u Srbiji 2867 potvrdjenih slučajeva

Po nezvaničnim podacima , potvrdjenim iz više izvora u KO je broj zaraženih korona virusom porastao na 106 dok je u Valjevu potvrdjenih slučajeva 90 . U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19.

“Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovano je 1907 pacijenta. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata. Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 12.347 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba muškog pola, odnosno ukupno 66 od početka epidemije. Prosek godina preminulih je 64,3”, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare u 15h.

Epidemiolog Predrag Kon je saopštio da se beleži peti dan da je kriva obolevanja od koronavirusa zaravnjena, ali da gradjani moraju biti vrlo striktni u poštovanju svih mera.

3 comments on “Korona virus: U Valjevu blaži porast, u Srbiji 2867 potvrdjenih slučajeva

 1. Ruža

  Neka mi neko objasni zašto unašem gradu dosta naših sugradjana umrlih ?Kako se leče naši ljudi u ZU i da li se leče adekvatno?Da se razumemo najbolje da nema uopšte umrlih ni u jednom gradu. Nešto debelo ne valja kada nam ovoliko sugradjana upokojilo se.

  Reply
  1. Biljana

   Koga pitaš Ružo? Novinare VAMEDIE, ili one koji komentatarišu izveštaje i članke VAMEDIJE? Pitanje postavi tamo gde bi trebalo da ga postaviš.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.