Dr Živković podneo ostavku: Izjave gradonačelnika predstavljaju vrhunac degradacije struke

Predsednik SOT-a dr Zoran Živković jutros je podneo ostavku na mesto predsednika ovog radnog tela. U ostavci Živković navodi da je ostavku podneo iz ličnih i moralnih razloga. U izjavi medijima Živković objašnjava da je nakon brojnih postupanja i izjava koje su date poslednjih dana od strane gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića dalja saradnja postaje bespredmetna. Kako Vamedia saznaje u hitnoj telefonskoj sednici Štaba na mesto novog predsednika SOT-a postavljena je Branka Miholjčić.

Ovog jutra na pisarnici je i zvanično zavedena ostavka koju je podneo dr Zoran Živković predsednik Stručno operativnog tima grada Valjeva . Živković u ostavci kratko navodi da ostaku podnosi iz ličnih i moralnih razloga.

U obaveštenju novinarima dr Živković navodi:

„ Verum ipsum factum je premisa na kojoj sam insistirao od samog početka mog predsedničkog mandata na čelu SOT-a jer sam prvenstveno lekar i moj posao je da čuvam život ljudi.

Moj isključivi cilj je bio da upozorim i apelujem na gradjane Ljiga da u ovim trenucima imaju još odgovorniji odnos prema sebi i svojim najbližima. Reči „potencijalno žarište“ i „oprez“ , a reč „žarište je već nešto drugo.

Izjava gradonačelnika grada Valjeva izneta u medijima prema kojoj su „tamo neki lupetali o Ljigu kao potencijalnom žarištu“ predstavlja vrhunac degradacije struke i stvaranje ambijenta u kom naša dalja saradnja postaje bespredmetna“

Dr Živković je na  mesto predsednika SOT-a postavljen zvanično na sednici Štaba od 16. aprila dok je obaveštenje o njegovom postavljenju objavljeno 15. aprila u večernjim satima. Za postavljenje Živković je saznao putem fejsbuka.

Pre njega na ovom mestu bile su dr Marija Gavrilović iz Zavoda za javno zdravlje i dr Branka Antić direktor Doma zdravlja. Gavrilovićevu je smenio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović , a nešto kasnije nakon što je ostavku podnela i njegov drugi izbor dr Branka Antić, Gvozdenović je pokušao da dr Gavrilović postavi ponovo na čelo ovog Tima , ali je dr Gavrilović odbila ponudjeno mesto. Protiv dr Gavrilović koja je inače u pismu Kriznom štabu Srbije navela neslaganje sa raspodelom novca sa namenskog računa i mnoge druge nepravilnosti, NN lice podnelo je krivičnu prijavu zbog čega je u trenutku vanrednog stanja i opasnosti od korona virusa u Zavod za javno zdravlje ušla policija.  

Od početka svog imenovanja dr Živković je zbog insistiranja da gradjani budu upoznati sa epidemiološkom situacijom, preživljavao neprijatnosti , a u javnosti je obelodanjeno da je protiv njega podneta i krivična prijava. Uvrede na račun Živkovića , kako je saopštio na konferenciji za novinare lično mu je izrekao predsednik Opštine Ljig , dok Živković takodje kaže da je iza ledja čuo uvrede koje mu je uputio gradonačelnik Valjeva Gvozdenović.

U javnosti se takodje pojavilo i saopštenje za javnost Štaba za vanredne situacije koji nije ni zasedao , a kojim je pokušano da se dogadjaj sa prethodne sednice Štaba na kojoj je Milan Mihailović kao načelnik Štaba rekao da izjave u javnosti mogu davati samo načelnik i komandant Štaba, negira.

Članovi Štaba svedoče da je situacija zbog tona Mihailovića bila vrlo neprijatna.

Živković je očito ostavkom odlučio da maltretiranje  i uvrede prekine, a Valjevo je tako ostalo bez trećeg predsednika Stručno operativnog tima.

32 comments on “Dr Živković podneo ostavku: Izjave gradonačelnika predstavljaju vrhunac degradacije struke

 1. Samo pitam

  Isfingirana ostavka i Isfingirana svadja Sps i Sns! A sto ovaj lik nije podneo ostavku i na mesto zamenika gradonačelnika? Mali je ovo grad koliko su Sps i Sns prevaranti!

  Reply
  1. Farsa

   Osvetlao bi obraz da je podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika, ovako je dokazao da je ovo samo predstava dogovorena između Sns i Sps, kako bi izvukli ljude na izbore. Farsa!!!

   Reply
 2. Micko taksista

  Konrad i njegova ekipa su presli sve moguce granice! Dokle narod misli ovo da trpi! Niko im ne valja, ni zuti , ni crveni! Uvek im je neko drugi kriv! Pa na vlasti ste 8 godina i trazite krivce u drugima! Krivi zuti, krivi koalicioni partneri, a niste nista uradili sve ove godine! Upropastili ste ovaj grad!

  Reply
 3. 081ss

  Ovo je pohvalno, videlo se da javno Brđanska inicijativa poziva sve Socijaliste, da napuste organe vlasti i time pomognu Ružiću da sprovede privremenu upravu. Brđanci su predližili da odmah Privredni kriminal, Sektor unutrašnje kontrole i revizori dođu u Valjevo.
  SnS je u Valjevu odzvonilo, te su ovi momci pozvali ili da se izađe na izbore ili da se podrži Milanović Đorđe.
  Takođe Brđani u objavi jednog svog člana žele da venčaju sa naslednicom predsedničke funkcije Severne Koreje ga bi otcepili od Valjeva, Republiku Brđane i postali prva nuklearna sila. Nisu naglasili da li prelaze sa pšenice na pirinač!
  Još jedna ideja od grudVa sa brda, je da se sve funkcije obavljaju volonterski, da bi se pomoglo da grad Valjevo konačno prodiše i uspe ekonomski.
  Pozivaju one koji su dobili sredstva iz budžeta da ih vrate na piseban račun jer će komadant štaba odlučiti kome pare dati a da to nije zdravstvo?
  Vaučere za Obničku banju pripremili su u velikom broju stoga izjava Gavrila Milentijevića da školetine treba pretvoriti u lux aoartmane Obničke banje, prihvaćena je na telefonskoj skype sednici održanoj juče.

  Reply
  1. Hiram

   Znači, Brđanci podguzna muva SPS-a?
   Kako da građani Valjeva podrže SPS koji je sve vreme u vlasti sa tim istim Konradom i SNS-om?

   Reply
 4. Sramno

  Uzas!!! Konard I ekipa unistavaju SVE!!! UNISTILI SU GRAD! DR. KONRAD, KONRAD, KONRAD! D O K T O R!!! Sta je to, ni lupetanje nije, to je sramota veka!

  Reply
 5. Zoran J.

  Ovaj grad nije uništio Konrad uništii ga je Lubeničar sa Uba koji ga drži na funkciji kao klip u točkovima braći Jokić. Svojevremeno kada je morao da pruži ruku da se rukuje sa Aleksiom J. Lubeničar sa uba mu je rekao ” tebi pružam ruku samo što moram”. To je To. Neka prozvani akteri demantuju ako nije istina.

  Reply
 6. Emilija

  Pa sta? Gde je ostavka nabmesto pomicnika gradonacelnika? Gde je izmicanje u ucestvovanju rada Skupstune? Ne moze sebibraz prodati. Nema valute kojom sebobraz placa,Srbine?

  Reply
 7. PEVAC

  DR.ZIVKOVIC JE IZDRZAO DUGO OVO MU JE IZGLEDA BILO KAO KAD ZARONIS U VODU BEZ KISEONIKA PA DA VIDIMO KOLIKO MOZES.U DALJEM TEKSTU CU BITI MALO IRONICAN JER AKTERI OVIH DESAVANJA TO I ZASLUZUJU.DIVAN BOBA GRADONACELNIK VALJEVA I KADAR S.N.S.NAZALOST IZMENJAO JE TOLIKO SARADNIKA S.O.T.-aDA IZGLEDA NI SAM VISE NEZNA KO JE SVE BIO I STO JE JOS GORE NEZNA KOGA VISE DA POSTAVI JER SE POKAZAO KAO DOBAR SARADNIK U NASTALOJ SITUACIJI KOJI NEMOZE NISAKIM DA SARADUJE OD DOSAD IZABRANIH.KAD MU NIJE USPELO DA VRATI DR.GAVRILOVIC NA CELO S.O.T.-aPOKUSAO JE DA NA KVARAN NACIN DEGRADIRA OVOG STRUCNJAKA I NADASVE MORALNU GRADANKU ALI POSTO TO NE USPEVA KOD NARODA,JER NAROD JE NAJBOLJI SUD(SUD JAVNOSTI)TADA JE POSTAVIO D.R.ZIVKOVICA MISLECI DA CE OVAJ KLIMATI GLAVOM POTVRDNO NA SVE STO ON BUDE RADIO ALI AVAJ NIJE MU SE NI OVAJ PRIMIO.SAD MU PREOSTAJE DA NA CELO S.O.T.a POSTAVI ODBORNIKA “KARILJA”IZ S.P.S.a NIJE STRUCAN ALI JE POSLUSAN.ZAMISLITE KAKO BI ZVUCALO”KONRAD I KARILJ”ILI ZA ONE KOJI VOLE SKRACENO”2K”.ZAR NIJE DIVNO!POZDRAV SVIM VALJEVCIMA KOJI NE PODRZAVAJU BOBINU POLITIKU ALI NE POLITIKU S.N.S.-a JER SE ONE BITNO RAZLIKUJU!

  Reply
 8. pecarsky

  Sa jedne strane udara Konrad, sa druge bajadera, ali…. Serpice i loncici su se pregrupisali i prelaze u nezadrziv kontranapad…

  Reply
 9. Nenad

  Čestitam, dr Živkoviću! Bilo je krajnje vreme.
  Još će te više javnost Valjeva poštovati, ako daš
  OSTAVKU i na funkciju ZAMENIKA gradonačelnika!
  Ti si čuveni i poštovani lekar, i imaš pristojnu platu,
  zato begaj iz tog LOPOVSKOG legla zaraze i razvrata na Gradskom
  trgu!
  Ako to ne učiniš, znaj, ODGOVARAĆEŠ i ti za lopovluke
  ove lokalne vlasti na čijem čelu je KRADONAČELNIK
  Gvozdenović!!!

  Reply
 10. Gazdarica BEMAKO med. SESTRA

  Konrade stavi Gazdaricu Goricu na celo SOTa posto ti ne mozes biti komandant Konrad i rukovodilac SOTa, od nje ne znam nekog strucnijeg iz tvog najblizeg okruzenja.

  Reply
 11. Vanja

  PLACEM, SMEH JE LEK.
  OVI BRDJANCI POGODE SALOM PRAVO U METU! NECU ZABORAVITI DA SU SE PRVI SUPROTSTAVILI KONRADU, PROCENTU, BAJADERI, MASONIMA. DA SU NA IZBORIMA ZA MESNE ZAJEDNICE IZAŠLI I UNIŠTILI SUNDJER BOBA PROSLAVU…
  KAD NIKO NIJE SMEO, ONI SU KAO NEKAD NADREALISTI SMELI.
  I SADA ONI NAGOVESTAVAJU DESAVANJA NELE KARAJLIC U NADREALISTIMA STA NAS TO CEKA.
  ZIVELE REPUBLIKE KOLONIJA I BRDJANI.
  DA SE NADOVEZEM SOCIJALISTI, IZADJITE IZ VLASTI, OBORITE GRADSKU VLAST, MDULS NEKA UVEDE PRIVREMENU UPRAVU. DO IZBORA, A TAD CE POLICIJA I TUZILASTVO VEC SUNDJERA I OSTALE SPAKOVATI U MARDELJ?

  Reply
 12. Srđan

  Inače Živkoviću, daj to ostavku na mesto zamenika gradonačelnika i strušite vlast. Valjevski privrednici gledaju, kako su neki, dobili besplatno, dozvole i priključke na Divčibarama, pa jednom u skupštini im poklone 200000€, naših para. A onda deo imanja dokupe opet neki poznati, pa drugo poklanjanje i prenamena zemljišta na Divčibarama.
  Pa dođe vođa na otvaranje i saopšti da je država to zdušno podržala…
  Sad pitam i pitamo, koliko ste majstori para iz svog džepa, uplatili na poseban račun, a koliko su neki nososioci projekata Di, info, pa ajde majstori iz inata ako smete uplatite za Covid račun makar po milionče?
  Šta će vam pare ako se razbolite?

  Reply
 13. Momak loš

  Ovaj Gvozdenović je treći na listi za odbornika ispred SNS što znači da je rešio da opet tovari Valjevo i valjevce. MISLITE O TOME kad izadjete na glasanje.

  Reply
 14. Natasa

  Koji cenzurisano na celu Valjeva. Jos veci su ovi iz Bg koji ga drze ovoliko dugo. To jos vise govori o kadrovima SNS-a. Jadna je stranka kojoj predstavnik treba da bude dr. Gvozdenovic. A jos veci problem ce biti kada on zavrsi mandat i vrati se u bolnicu da radi. E, tada mladi potencijalni roditelji birajte ginekologa.

  Reply
 15. Mama-mia

  A gde li je onaj mića KONRAD19 što lupeta po portalima a ne zna odakle je šupalj roki, da Zoran J apsolutno u pravu za lubeničara, ali uzalud, jer u ovoj državi radi ko šta hoće i kako hoće bez ikakvih sankcija .. Emilija u centar !!

  Reply
 16. Miša

  Bravo dr. Živkoviću. Bravo sto si uradi prvu ispravnu stvar u politici. Sto si dao ostavku konradu seronji obicnom. Sve pohvale

  Reply
 17. Levo krilo Air Serbia

  Bolje ti stoji Himen? Čitaj malo. Gavrilo Milentijević ha, ha, ili da svi podnesu iz SPS ostavke. Pa da Brđani budu nuklearna sila, he, he, he.
  Ajde, momci su na izborima za mesne zajednice pocepali SPS diplo a “nameštanjem” u 23.15, izgubili od SNS sa svega 40 realnih glasova. Sjebali u SNS i vatromet, proslavu na trgu, najavljenu za 20h. Da su podguzne muve već bi se uhlebili na državne jasle!
  Zato ih se plašite Sns, Sps, poziciona opozicija, konstruktivna opozicija i bojkot opizicija, jer znaju da Brđanci, ako izađu na izbore, dobijaju glatko većinu. Oni ako izađu na lokalu, pobede, čitaj, svi umešani u 1 dinar krađe, ili pronevere, idu u zatvor.
  Zato molimo političke oponente sns, sps i muve go..are, da ne uzimaju kamenje u usta. Selo moje, reče meni deda, pred noge gledaj da ne upadneš u vrtaču, što bi u bosni rekli, jedi pršutu od medveda s Manjače?

  Reply
 18. Janko

  Brdjanska Inicijativa nije i nece nikad se mesati u medjusobni obracun koalicioni partnera, nijedan razlog nema da se tema teksta veze sa Brdjanskom Inicijativom, vlasnik komentara koji u negativnom kontekstu pominje Brdjanska Inicijativu koja nijednog momenta nije podrzala doktora i njegovu farsu od ostavke ocigledno ima no ne more od Brdjanska Inicijative. Za tim mora a nebi imao nikakve potrebe samo da je bilo sta uradio u MZ dok je bio u mogucnost, ovako mu ostaje da iza laznog imena kevce dok mu se blizi povratak kuci, nismo prolupali i ne pise o ne povezano jer ce se vlasnik komentara prepoznati sam a mi ga vec poznajemo. Hvala na paznji

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.