Dezinfekcija stambenih zajednica

Jedna od najvažnijih stvari u suzbijanju Korona virusa, pored poštovanja fizičke distance i samoizolacije, jeste i dezinfekcija svih prostora u kojima borave i kreću se građani.

Po nalogu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, preduzeće „Veterinarija“ od sutra (četvrtak, 9. april) kreće sa dezinfekcijom ulaza u stambenim zgradama u Valjevu.

Obaveštavaju se upravnici stambenih zajednica da prate dinamiku i da pripreme površine za izvođenje dezinfekcije, tako što će sprovesti mehaničko čišćenje i sanitarno pranje površina. Nepripremljene površine se neće dezinfikovati.

Takođe se obaveštavaju upravnici i stanari da obezbede nesmetan rad operativnim izvršiocima, čiji će rad nadgledati inspekcijske službe Gradske uprave Valjeva.

Mole se svi stanari da pomno prate uputstva o merama postupanja i opreza posle izvšene dezinfekcije, koja će biti jasno istaknuta u ulazima gde je obavljena dezinfekcija.

Dezinfekcija će se vršiti biocidnim proizvodom natrijum hipohlorita, po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, a po odluci Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

U nastavku je spisak ulica i naselja, a dezinfikovaće se i stambene zajednice u manjim ulicama kojih nema na spisku, u navedenim delovima grada,:
ČETVRTAK 9.4.2020.
-S.Z.  Nas.Milorada Pavlovića
-S.Z. Ul.Pasterova
-S.Z. Nas Zbratimljeni gradovi
-S.Z. Nas. Sretena Dudića
-S.Z. Nas. Milivoja Bjelice
-S.Z.Blok Nede Purić
PETAK 10.4.2020.
-S.Z. Naselje oslobodioci Valjeva
-S.Z. Poljoprivredna škola
-S.Z.Uzun Mirkova
SUBOTA 11.4.2020.
-S.Z. Ul. Ljubostinjska
-S.Z. Ul. Ljube Kovačevića
-S.Z. Ul. Jovana Dučića
-S.Z. Ul  Vojvode Mišića
-S.Z.Ul. Jakova Nenadovića
-S.Z. Ul. Šabačka
-S.Z. Vujića naselje/Ul. Prešernova
-S.Z. Nas. 27. novembar
-S.Z. Nas. Peti puk
NEDELjA 12.4.2020.
-S.Z. Ul.Vladike Nikolaja
-S.Z. Ul. Nušićeva
-S.Z. Ul.Hajduk Veljkova
-S.Z. Ul. Sinđelićeva
-S.Z. UL.Vlade Danilovića
-S.Z. Ul. Vuka Kardžića
-S.Z.Ul. Vojvode Mišića
-S.Z. Ul. Pop Lukina

Kabinet gradonačelnika

2 comments on “Dezinfekcija stambenih zajednica

  1. Upravnik

    Zbog čega se ne objave i cene koje stanari moraju da plate veterinariji kroz račune tzv profesionalnih upravnika

    Reply
  2. Pjerili

    Poštovani, Gradski štab Valjeva za vanredne okolnosti je krajem marta angažovao i naložio preduzeću “SINITRA“ da vrši dezinfekciju u gradskim naseljima.Prvi put sam čuo za ovu firmu i lično sam se uverio da su poveren posao dezinfekcije krajnje profesionalno i savesno radili i uradili. Zadobili su i poverenje građana pa tim povodom Stambene zajednice su angažovale ovo preduzeće te su im dezinfikovali više puta zajedničke prostorije u stambenim zgradama za kolektivno stanovanje. Prezadovoljni što su ažurno i kvalitetno uradili dezinfekciju u zgradi Upravnici po ispostavljenoj profakturi su sa zadovoljstvom odmah uplatili i ponovo ih nekoliko puta angažovali za dezinfekciju objekata. Radi li su svoj posao kvalitetno i odgovorno; i gle čuda više ne rade dezinfekciju jer je Gradski štab Valjeva za vanredne okolnosti angažovao drugu privatnu firmu veterinarske delatnosti koja između ostalog leči kućne ljubimce i pse lutalice. Lično ništa protiv, nego što oteraše firmu koja je davno ušla u posao dezinfekcije gradskih naselja i unutrašnjih prostorija Stambenih zajednica. Gradska naselja i zajedničke prostorije Stambenih zajednica trebalo je dezinfikofati do polovine marta da bi se u startu sprečilo širenje zarazne korone virusa. Zašto se i sada odugovlači i umesto da SINITRA i Veterinarija zajednički što pre urade dezinfekciju, Gradski štab je angažovao “Veterinariju“ da sama radi dezinfekciju zajedničkih prostorija za oko 614 registrovanih Stambenih zajednica?! Kada je delovanje zaraznog korone virusa najitezivnije Gradski štab “eksperimentiše“ i u posao uvodi novog izvođača da započne dezinfekciju ko zna koliko hiljada kvadrata u zajedničkim prostorijama u objektima za stanovanje i koliko treba vremena da se kvalitetno uradi dezinfekcija 614 Stambenih zajednica. Takvo ponašanje neodgovorno je prema građanima,koji zbog ‘’nemara i neodgovornog ponašanja’’ mogu biti i zdravstveno ugroženi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.