Borcima isplaćena razlika za 2019 godinu

 “Ministar za boračka pitanja Zoran Đorđević ispunio je  dato obećanje i dogovor oko isplate razlike za 2019 godinu”, navodi se u saopštenju UBR Valjevo, koje prenosimo u celosti:

“Ponosan sam na još jedno humano delo i novo ostvareno pravo nenadano baš u ovo vreme. Upornost uvek donese rezultate i ista ostvarena razlika po Zakonu je uplaćena korisnicima za celu Srbiju i moj grad Valjevo.

Moje prvo pitanje je uvek bila isplata razlike za 2019 godinu i svima je to poznato, koji su prisustvovali, na zadnjih par sastanaka uz činjenicu da boračka populacija koja ima stečeno pravo to traži od nas(zato je pitanje ministru na sastancima uvek bila isplate razlike za 2019 godinu) a pitanje i razgovor se intezivirao sa ministrom Đorđevićem 19 i 20.04.2020 godine kada je javno potvrdio i obećao da sledi isplata u skladu sa Zakonom.
Isplaćena je razlika korisnicima prava utvrđenih Zakonom o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca za 2019 godinu.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je isplatilo prinadležnosti razliku za 2019 godinu utvrđenu članom 71. Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca,

S tim u vezi, očekivane isplate razlike korisnicima prava utvrđenih  Zakonom o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca su,  na ime:
lične, porodične i uvećane porodična invalidnine, dodatka za negu i pomoć, ortopedskog dodatka i naknade za vreme nezaposlenosti

Očekuje se, takođe, i intenzivirana obrada podataka i unos tih podataka od strane službi boračko-invalidske zaštite u lokalnim samoupravama, kako bi se razlika za 2019. godinu propisana članom 53. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, a koja se odnosi na
Mesečno novčano primanje, porodični dodatak, dodatak za negu, novčanu naknadu za vreme profesionalne rehabilitacije i izuzetno mesečno novčano primanje. 

Takođe sada se radi i na Aktima i pravilnicima koji su potrebni za novi Zakon o borcu koji stupa na snagu 01.januara 2021 godine.

Isključivo me samo uvek interesuje bolji položaj boračke populacije i ništa više od toga, a prava istina mora da se zna i ona nekada boli ,,nesposobne i ljubomorne“!!!
Hvala ministru u ime svih nas!
Udruženje Boraca Valjevo
Predsednik,
Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.