94 potvrdjena slučaja u Valjevu

Sa jučerašnjih 90 broj potvrdjenih slučajeva korona virusa u Valjevu se popeo na 94 dok u KO taj broj je nešto veći, pa dostupni podaci govore da se radi o 114 slučajeva.

U Srbiji je koronavirusom zaraženo 3.105 osoba dok je 71 osoba preminula.

 U 17h počinje policijski čas koji će trajati sve do 5h ujutro u ponedeljak. Ovog prepodneva u Valjevu sugradjani stariji od 65 godina mogli su u posebno otvorenim trgovinama da obave neophodnu kupovinu, a broj ostalih gradjana koji je krenuo u nabavku tokom dana bio je značajno veći.

Zbog odluke kojom se odredjuje distanca izmedju gradjana , vidni su bili redovi ispred svake trgovine. Neki su pak odlučili da iskoriste lepo vreme I temperature preko 22 stepena za kraću šetnju. U gradu je tokom celog dana bilo primetno  veće prisustvo policijskih vozila. Iz mnogih od njih gradjani su razglasom obaveštavani o postupanju pa su tako oni koji su izašli u gradske parkove opominjani da se razidju. “ Razidjite se I napustite park”, čulo se sa razglasa, a mnoga vozila bila su pod sirenama I rotacijom što je očito gradjanima trebalo da skrene pažnju na odgovorno ponašanje.

Ovog vikenda na njivama se mogu naći samo poljoprivrednici koji obavljaju neophodne radove, a na sajtu resornog ministarstva se mogu pronaći obaveštenja kako da poljoprivredni proizvodjači podnesu zahtev za kretanje.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.