Valjevci danas ozbiljniji-Premijerka najavljuje još drastičnije mere

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ne isključuje mogućnost da država večeras uvede drastičnije mere, posebno za starije sugrađane, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.Valjevci danas značajno ozbiljniji u poštovanju mera vanrednog stanja.

U Valjevu ovog prepodneva situacija na gradskim ulicama značajno je bolja nego što je to bio slučaj u toku jučerašnjeg dana.

Na ulicama je vidljivo smmanjen broj gradjana, ali I vozila, čemu izvesno doprinose organizovana dežurstva u brojnim institucijama I preduzećima.

Gradska šalter sala ne radi, a ne radi ni poreska služba, Socijalno je u posebnom režimu rada. Ne treba zaboraviti da je Vlada Srbije donela odluku u kojoj se navodi da svi gradjani kojima je neki document istekao mogu nesmetano funkcionisati bez obzira na rokove isteka dokumenta.

U valjevskoj pošti šalteri rade , ali gužve nema. Kako saznajemo na licu mesta u salu istovremeno može ući do pet gradjana. Shodno odluci Vlade prazni su I šalteri javnih preduzeća s obzirom da se računi ne moraju plaćati

Nema gužve ni u apotekama, a razlog tome jeste nedostatak maski I dezinfekcionih sredstava.

Gradjana u nešto većem broju ima ispred zgrada banaka shodno činjenici da po odluci većine banaka u šalter salu mogu ući samo po tri , odnosno dva gradjanina I da se rastojanje izmedju njih mora održavati u rasponu od jednog metra.

Na gradskim ulicama danas je primetno manji broj starih lica, a za vreme šetnje kroz grad Vamedia je zapazila samo jednu žensku osobu koja je preko lica imala maramu dok svi ostali gradjani zbog nemogućnosti da nabave maske iste I ne nose.

Situacija je u Valjevu danas bolja, ali generlanom situacijom u Srbiji nije zadovoljna premijerka Vlade Ana Brnabić koja je danas još jednom konstatovala da veliki broj gradjana nije ozbiljno shatio preporuke Vlade.   

“Ne isključujem mogućnost da ćemo večeras ipak doneti odluku za drastičnije, najteže mere”, rekla je Brnabić I najavila da će danas popodne imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sastanak sa predstavnicima političkih partija i pokreta iz opozicije, kao i da će biti održan sastanak oba krizna štaba, nakon čega će se obratiti javnosti.

3 comments on “Valjevci danas ozbiljniji-Premijerka najavljuje još drastičnije mere

 1. Creator

  Kao prvo, prenijerke nije bilo na malim ekranima do pre neki dan jer nije mogla da dodje na red od velikog vodje, a inace svaku NORMALNU drzavu u svetu vodi PREMIJER a ne PREDSEDNIK … kao drugo , komsinica jutros dodje iz Nemacke iako su granice CLOSED … pozdrav svima …

  Reply
  1. Bilja

   Za državljane Srbije granice nisu CLOSED, ali bi trebalo da budu u samoizolaciji od 14 do 28 dana, za šta su dobili Obaveštenje ili Rešenje prilikom ulaska u Srbuju.
   Kako vidim Vašu izraženu brigu za naše sugrađane, molim Vas da obratite pažnju na dotičnu komšinicu i ako promoli nos kroz ulazna vrata, istu prijavite, ne nama ovde već, zaduženim zdravstvenim službama.

   Reply
 2. Creator

  Prijatelj je zaglavio u Luganu , a blizak prijatelj ne moze trenutno iz Slovenije , informacije su selektivne i ne odgovaraju stanju na terenu , a vase je pravo da verujete , verovatno i morate zbog prirode vaseg posla …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.