U Valjevu ovog jutra snežna vejavica

Sneg će nastaviti da pada i tokom dana u utorak umerenim do jakim intenzitetom, naročito na istoku i severu Srbije. Temperatura tokom većeg dela dana neće prelaziti 0-1°C, samo na krajnjem severoistoku zemlje i na području Kosova i Metohije do 3°C. Duvaće umeren do jak vetar istočnih i severoistočnih pravaca, pogotovo na severu Srbije u prepodnevnim satima. Uveče u postepenom skretanju na jugoistočni i u slabljenju.

Sneg će nastaviti da pada i u toku noći između utorka i srede uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najmanje snega u sredu ujutru se očekuje na području Kosova i Metohije, kao i na području Raškog okruga, 2-5cm. Najviše snega u nižim predelima će pasti na istoku Srbije, pa se u Negotinu i Zaječaru može očekivati i do 50cm snega, na delovima Homoljskih planina i Staroj planini i blizu 1m novog snega.

U sredu tokom dana će sneg uglavnom provejavati i neće uticati na ukupnu visinu snežnog pokrivača, dok se novi talas padavina na jugu zemlje očekuje u večenjim satima. Usled priliva toplijeg vazduha, postepeno će prelaziti u susnežicu i kišu u nižim predelima. Maksimalna dnevna temperatura u većini predela od 2°C do 4°C. Duvaće uglavnom slab vetar istočnih pravaca, samo u košavskom području umerena košava.

U četvrtak se očekuje oblačno i vetrovito vreme uz prestanak padavina. U košavskom području će košava imati i olujne udare. Usled porasta temperature, doći će do intenzivnog topljenja snega u nižim predelima. Maksimalna dnevna temperatura od 7°C do 10°C. U petak slabljenje vetra uz dalji porast temperature, tako da nam se prema trenutnim izgledima već za sledeći vikend vraća pravo prolećno vreme uz temperature preko 15°C.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.