Studio M sa 34 000 evra iz budžeta prvak medju dobitnicima nagrada

Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici u ovom sazivu odlučivaće o nagradama koje će biti dodeljene za Dan grada Valjeva 20. marta. Iako je o predlozima bar na papiru odlučivala komisija, više je nego vidljivo da ili nešto nije u redu sa kriterijumima ili je neko „umešao prste“.

Nagrade grada trebalo bi već same po sebi da budu prestižno priznanje na lokalnom nivou , na kraju i nepobitan dokaz da je neki pojedinac ili grupa u svojoj životnoj karijeri postigao takve domete da mu grad odaje priznanje na uradjenom.

Jedan od važnih i presudnih kriterijuma jeste da se nagrada dodeljuje za postignute rezultate u prethodnoj godini. Dakle u ovom slučaju za period od 20. marta 2019. do 20. marta 2020. godine . Ovaj najvažniji kriterijum ove godine ozbiljno nije ispoštovan jer se na spisku nagradjenih nalaze penzioneri. Lica koja čak nisu otišla u penziju u prošloj godini i pri tom ne dobijaju nagradu za životno delo . Dakle , za postignuća u prethodnoj godini nagradu će dobiti dr Nada Popović ginekolog u penziji i Rista Andjelopololić arhitekta u penziji . Koja su to postignuća ova dva lica ostvarila kao penzioneri u prethodnoj godini?

Ako se već ne radi o nagradama za životno delo , pokušali smo da o aktivnostima posebnim i vrednim pažnje za dobitnike  u prethodnoj godini pronadjemo informacije na internetu. Tako ne uspevamo da o EKOD Gradac pronadjemo ništa sem da su iz budžeta grada ponovo iz Eko fonda dobili sredstva . Koja je dakle to presudna aktivnost i domet koja je realizovana u prošloj godini , a koja u potpunosti nadvisuje prethodne godine?

Valjevska javnost mogla je da na spisku dobitnika uoči i oblast umetnosti i kulture. Dobitnik ove godine Ljubiša Milutinović vlasnik Studia M. Milutinović je sigurno dobitnik i u to ne treba sumnjati jer je ovo lice u protekle tri godine iz budžeta grada Valjeva , odnosno iz džepa gradjana Valjeva, dobilo verovali ili ne 34 000 evra , odnosno 4 020 000 dinara. Evo dometa i zasluge za nagradu: 

2017

-projekti kultura „Igraj igraj“ 500 000 dinara  

-projekti mediji „Deca će nas spasti od propasti“ 200 000 dinara

-projekti manifestacije „Di fest“ 500 000 dinara                  *1,2 miliona dinara

2018

 -projekti u kulturi festival plesa „Igraj igraj“ 500 000

-projekti manifestacije „Di fest“ 500 000 dinara

-projekti mediji Tv emisija Nestrpljivi snovi 340 000 dinara       *1,3 miliona dinara

2019 godine

-projekti manifestacije  „Di fest“ 500 000 dinara

-projekti ukulturi „Igraj Igraj“ 500 000 dinara

-prjekti mediji „Deca talenti“ 480 000 dinara                           *1,4 miliona dinara

Sve ukupno 34 000 evra bez 600 000 dinara u ovoj 2020 godini u okviru medijskih projekata. Da je samo aktuelna vlast probudila entuzijazam kod ovog dobitnika svedoči podatak da je u 2016. godini isti dobitnik prihodovao iz budžeta samo 200 000 dinara. Iako još uvek ne postoji oblast nagradjivanja – ko više dobije iz budžeta- nije isključeno da takve nagrade neće biti ubuduće.

Nagrada za poljoprivredu odlazi Draganu Tomiću zvanom Petljalo. O njegovim dometima u prošloj godini iz oblasti poljoprivrede takodje ne uspevamo da pronadjemo podatke, ali je kako saznajemo njegov lični uspeh postignut na polju partijskog angažmana jer je u prošloj godini iz SPS-a, u koji se kleo,  prešao u redove SNS-a u koji se sad kune i obećava rad na terenu u selu Brezovice  za predstojeće izbore.

Nagrada za afirmaciju grada odlazi FK Budućnost. Ovaj sportski klub igra trenutno u Srpskoj ligi Zapad. Afirmacija grada moguća je dakle samo u Zapadnoj Srbiji jer ovaj klub igra sa klubovima sa tog područja. Očito sportisti koji su afirmisali grad na području cele Srbije ili pak van nje nisu bili verodostojni protivnici.  Ono što je pohvalno jeste da je za tu afrimaciju iz budžeta FK Budućnost u raspodeli novca klubovima dobio  čak 14 miliona dinara. 

Naša potraga o uspesima u prethodnoj godini dobitnika naišla je I na oblast  informisanje i društveno angažovanje gde će nagradu dobiti  Marija Petrović Marković novinar saradnik portal Valjevska posla. Novinar saradik Marković zaposlena je na neodredjeno u Studiju Trnavac , a na medijskom nebu grada zasjala je , pronalizimo na internetu, čuvenim intervjuom sa aktuelnim gradonačenikom Valjeva Slobodanom Gvozdenovićem . Ovaj intervju usledio je nakon što je Gvozdenović novinarke Vujanac I Ranković , Vamedia I Kolubarske nazvao “matorim nerotkinjama”. U intervjuu gradonačelnika Markovićka je omogućila gradonačelniku da nastavi sa uvredama pomenutih vešto izbegavajući pitanje – Zašto ste uvredili novinarke I pre svega žene?  Od tada do 600 000 dinara ove godine za projekat u oblasti medija , sve je istorija.

Ako je više nego jasno da sami kriterijumi za dodelu nagrada nisu ispoštovani u velikom broju slučajeva, šta je to onda što je u većini partijsku komisiju opredeljivalo ? Podobnost, prijateljstvo, lične veze ? Ali čije? Odluku o dobitnicima potpisuje na kraju Skupština grada . U njoj sede predstavnici gradjana . Zapravo u njoj sede partijski vojnici. Ima li sumnje da ako je partija nominovala  I izabrala da partija I ne potvrdi ? Nema.

Ko god da se “igrao” nagradama grada uspeo je u nameri da iste u potpunosti omalovaži, učini ih beznačajnim za sve one koji su zaista u gradu Valjevu uspeli nešto da u prethodnoj godini urade. Izvesno je da se sada niko neće izviniti onima koji su nagradu zaslužili , a našli su se u okruženju onih čiji dometi unižavaju njihove uspehe. Možda sada neće , ali jednom neko će morati da kaže – Izvinite Valjevci, ovo se više neće ponoviti!

19 comments on “Studio M sa 34 000 evra iz budžeta prvak medju dobitnicima nagrada

 1. Borko indijanac i Kudicka

  Opet Borko indijanac dobio pare.
  Plata preko 1000eura mesecno, ne radi nista i jos dodatno dobija pare iz budzeta.
  Bruka i sramota.
  Lazo sve da ih najuris kad dodjes.

  Reply
 2. Stan na dan

  U ul. Vuka Karadzica otvoren kupleraj, na dan.
  I jos se daju pare Kudicki za medije,da promovise, da li slucajno taj objekat nije njenog sina Borka i Jelice snajke joj…

  Reply
 3. Slavica

  Ekološko društvo je jedino koje brine o svom delu Gradca, čisti i brine o riblje fondu same reke. Da nije čuvara zamislimo šta bi bilo sa zaštićenim područjem. Stoga, taj novac koji su tražili, znači tražili, i dobili je minimalno što grad pomaže EKOD. Svaki dinar je iskorišćen u svrhu Gradca i ni jedan nije otišao u džep nečiji. Nagradu sigurno nisu tražili, i bez nje su mogli sve ove godine ali da su je zaslužili jesu jer jedini brinu o onome što mnogi prljaju.

  Reply
 4. Ždera

  Vidiš Lazare šta radi Borko? Moraš da se izboriš protiv tog kriminala. Ovi iz sadašnjeg kabineta kao da sutra ne planiraju da žive u Valjevu. Mene bi bilo strah da prolazim ulicom…

  Reply
 5. Brdjanin

  Sta ste vi drugo i ocekivali? Borko je cenzurisano pare i od tih para napravio kupleraj u Vuka Karadžića sa onom njegovom iz Osečine, a sve uz llepo pokriće. Ni Mister nista nije bolji, narocito kad se udari malo po nosu pa onda bude veselo. Sve go lopov i prevarant u kabinetu. Beljic dosao juce u stranku i valjao dobro. Ja sam uz Lazara, a ovi su se uplasili jer zna da je Lazar postavljen direktno iz BGa i ovi se vise nista nece pitati. Znaju i oni da im se spremaju krivične prijave u BG-u. Lazar je otisao na razgovor u Beograd da se dogovri oko nekih stvari, zato su se oni i uplasili.

  Reply
  1. Ivan Valjevski

   Brdjanine, da li je moguće da si ti toliko naivan. Lazar ima zadatak samo da se narodu „zamažu oči“, a sve će biti po starom. Na vlasti će biti stara garnitura. lazar, i ako bude gradonačelnik, u šta sumnjam, biće samo „fikus“, kao i gradonačelnik Beograda dr. Radojičić. Zato sada jedini lek protiv ove bagre je BOJKOT DO POBEDE!!!!!!!!

   Reply
 6. Mama

  Studio M je mašina za uzimanje para. Prosto ko pasulj, ja sam kao roditelj slala decu na taj ples i sve je nekako imalo smisla dok klub nije počela da vodi ćerka, gde vi zaključujete da njemu ne treba feedback od roditelja o zadovoljstvu, kvalitetu ili napredovanju, da svakih 6 meseci uvaljuje nove kostime, i kad skapiraš da si za 6 meseci puko 100e, skapiraš i da ga osim love ništa ne zanima. Retke koji otvoreno negoduju otkači ili, ako su uticajni podmiti nekim solo nastupom njihovov deteta i tako… loš model ponašanja za najmlađe…

  Reply
 7. Zorica

  A sta humano radi Karitas?Dobija iz budzeta 10 miliona za pomoc u kuci starim ljudima a pri tom im oni placaju!Neka placaju ali to je cista komercijala, nema humanosti, placa se iz dva izvora!Osim toga oko milion dobijaju za feseraj za OSI, ali i to se placa!Opstina im placa radno mesto i ostale troskove, oni peru pisteljinu, naplacuju i sve pod parolom da zaposljavaju invalide.Nije tako i nema tu humanosti, samo dobro upakovano trzisno poslovanje, dosta vise obmanjivanja!!

  Reply
 8. Mica

  Valjevska Koksalbaba ne silazi sa portala i komentara i moze li da mu se zabrani komentarisanje cak i pod laznim imenom. Sve tekstove upropasti komentarima. Nece ga vratiti nikada na posao!
  A sada ovo je bruka sta je Gvozdenovic radio

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.