Registrovan korona virus u Valjevu – Valjevac stabilno

Na sednici Štaba za vanredne situacije odlučeno da bude formiran tim lekara i stručnih lica koja će davati dalja uputstva Štabu za dalje postupanje u vezi sa korona virusom. Članovima Štaba potvrdjeno je da je u Valjevu registrovan slučaj korona virusa. Oboleli Valjevac sada stabilno.

U Valjevu je danas održana sednica Štaba za vanredne situacije. Kako Vamedia saznaje članovima Štaba potvrdjena je  informacija od ovog jutra da je u Valjevu registrovan prvi slučaj oboljevanja od korona virusa.

Pored jedne zaražene muške osobe koja je trenutno smeštena u bolnici u Beogradu od više lica koja su u prethodnim danima bili u kontaktu sa zaraženim uzeti su rezultati na analizu i nalaze se u kućnoj izolaciji dok je jedna starija osoba u toku prethodne noći takodje prevezena za Beograd pod sumnjom na korona virus.

Dobra vest je da je oboleli Valjevac za Vamediu potvrdio da se sada oseća bolje i u stabilnom je stanju , svestan, komunicira.

Na sajtu Zavoda za javno zdravlje Valjevo objavljeno je sledeće obaveštenje:

Građani sa područja Kolubarskog okruga koji su doputovali iz zemalja u kojima ima obolelih od korona virusa (intenzivna transmisija) a slučaju da u narednih 14 dana dobiju temperaturu i simptome respiratorne infekcije javljaju se na telefon Zavoda za javno zdravlje Valjevo :

014-237-056;     014-236-731

Kontakt telefoni pripravnih epidemiologa:
062-202-701;       062-202-719;     062-202-721

3 comments on “Registrovan korona virus u Valjevu – Valjevac stabilno

  1. Daca

    Ima li bar neki detalj o obolelom, odakle je doputovao ili godine ili slicno, nebili oni koji su bili u kontaktu se prepoynali.

    Reply
  2. Goran

    Dobro ljudi, da li ima ovde neko normalan da objavi ime i prezime coveka kome je test na korona virus u Valjevu bio pozitivan, da bi ostali ljudi koji su bili u kontaktu sa zarazenom osobom mogli blagovremeno da reaguju i podvrgnu se testiranju ,radi sprecavanja sirenja virusa, a i sopstvenog lecenja. Ili mozda to vas ne interesuje ? O kakvoj disciplini i samodisciplini mi uopste govorimo, kad oni sto treba da daju blagovremene informacije cute kao zaliveni, valjda da nesto ucare.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.