Najnovije mere u suzbijanju korona virusa – Zabrana kretanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju gradjanima Srbije saopštio je nove mere koje predvidjaju zabranu kretanja za lica starija od 65 godina, ali i zabranu kretanja za sve ostale gradjane od 20h izuzev lica sa radnom obavezom u trećoj smeni.

Ministarstvo zdravlja u 18 h je saopštilo da je u Srbiji trenutno kod 72 osobe potvrdjen korona virus, a sobzirom na, kako je rečeno, neozbiljno shvaćene mere vanrednog stanja od strane brojnih gradjana, donete su nove odluke koje za cilj imaju smanjenje broja obolelih i zaraženih korona virusom.

U obraćanju gradjanima Srbije u 20h predsednik Srbije saopštio je nove mere koje predvidjaju da već sutra od 10h ujutro na snazi zabrana kretanja za sva lica starija od 65 godina. Za one koji su stariji od 65 godina Vlada Srbije razmatra i mogućnost otvaranja posebnih supermarketa u vremenskom intervalu od 4h do 7 h ujutro uz meru rastojanja izmedju lica u objektu. Kako se moglo čuti u obraćanju stariji sugradjani nemaju razloga za zabrinutost jer će na  nivou lokalnih saouprava biti organizovano snabdevanje istih.

Nova mera koja će biti na snazi od sutra 18. marta je i zabrana kretanja za sve gradjane Srbije nakon 20h do 5h ujutro izuzev za lica koja obavljaju službenu dužnost na ulici i lica koja imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

U obezbedjenje bolnica i zdravstevnih ustanova biće uključena Vojska Srbije.

Mera koju treba očekivati narednih dana jeste ukidanje gradskog i medjugradskog prevoza.

Uskoro opširnije…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.