Mionica:Potvrđen prvi slučaj korona virusa

Opštinski štab za vanredne situacije je u utorak saopštio da je potvrđen prvi slučaj korona virusa na području opštine Mionica. Prema navodima Štaba, od korona virusa je oboleo muškarac iz sela Osečenica.  

Štab je takođe apelovao na sve građane da ostanu u svojim kućama i pridržavaju se mera Vlade Republike Srbije i da ako primete simptome Korona virusa da se bez odlaganja jave na dežurne telefone Opštinskiog Kol centra 0800 50 50 55,  Doma zdravlja Mionica 014 3421 124, Zavoda za javno zdravlje Valjevo 014 237 056 i 014 236 731 ili pripravnog epidemiologa 062 202 701, 062 202 719 i 062 202 721.

KOMANDANT ŠTABA OBIŠAO DOM ZDRAVLjA MIONICA

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković je danas obišao Dom zdravlja. Janković je prisustvovao primopredaji i postavljanju dezobarijera na svim ulazima u mioničku zdravstvenu ustanovu. Takođe, u Domu zdravlja su danas postavljena uputstva za kretanje pacijenata koji dolaze u ustanovu i kojih se moraju strogo pridržavati.

NAREDBA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je danas doneo Naredbu o obezbeđivanju finansijskih sredstava iz budžeta opštine Mionica za kupovinu dezinfekcionih sredstava. Dezinfekciona sredstva će se koristiti za dezinfekciju javnih i prodajnih objekata, kao i ulica u Varoši Mionica.

VOLONTERI NASTAVILI SA PODELOM ZAŠTITNIH MASKI

Volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Mionica su danas nastavili sa podelom zaštitnih maski. Ovog puta zaštitne maske su podeljene zdravstvenim radnicima, kao i privrednim subjektima koji zapošljavaju veći broj radnika , radnicima javnih službi koji su na dežurstvu i radnicima u prodajnim objektima. 

NAREDBA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je danas doneo Naredbu kojom se svim maloprodajnim objektima na teritoriji opština Mionica naređuje da dozvole vršenje dezinfekcije objekata zaštitnim sredstvima od strane JKP „Vodovod Mionica“.  Takođe, naređuje se obavezno nošenje zaštitnih maski od strane zaposlenih i obezbeđivanje potrebnog rastojanja između kupaca.

2 comments on “Mionica:Potvrđen prvi slučaj korona virusa

  1. Jovana

    Ime, prezime alo ljudi osvestite se, Osecenica je selo sta ako je ta osoba bila u kontaktu sa pola Osecenice setala, druzila se, neodgovorni ste isuvise

    Reply
    1. Rulić

      Apsolutno ste u pravu. Trenutno sam u CG i ovde imamo mogućnost da pogledamo spisak građana koji su u izolaciji, abedno po gradovima i datumom početka izolacije. Bolje tako nego nasedati na nebuloze pojedinaca na društvenim mrežama.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.