Kod pet zaposlenih u Zavodu potvrdjen korona virus- ZZJZ obustavio rad

Zavod za javno zdravlje Valjevo izdao je saopštrnje za javnsot u kome navodi da je Zavod obustavio rad laboratorija na dve nedelje, zato što je kod pet zaposlenih pozitivan test na Korana virus.

Zavod za javno zdravlje /google maps/

U Saopštenju za javnost Zavoda za javno zdravlje Valjevo se kao razlog obustave rada laboratorije pojašnjava  da je epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija importovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog. Svi zaposleni su koristili ličnu zaštitu i rukavice. Zbog toga su preduzete mere izolacije (dve nedelje)  stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim.

Prioritetni poslovi (kontrola vodosnabdevanja Kolubarskog okruga tj. hemijska i mikrobiološka analiza vode u centrlnim vodovodima organizovana je sa Zavodom za javno zdravlje Šabac.

Ostali zaposleni u ZZJZ Valjevo podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni razici i nesmetano odvijao posao koji je u ovom trenutku neophodan. Epidemiološka istraživanja, uzorkovanje i svi ostali poslovi vezani za Kovid 19 odvijaju se za sada regularno, iako postoji nedostatak odgovarajućeg stručnog kadra

O ovome su obavešteni Ministarstvo zdravlja, IZJZ Batut, RFZO, Domovi zdravlja, Štabovi za vanredne situacije, Sanitarna inspekcija, navodi se u Saopštenju Zavoda .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.