Grad dezinfikuje Sinitra

      6 коментара на Grad dezinfikuje Sinitra

Grad Valjevo dezinfikovaće preduzeće Sinitra prema rasporedu koji će dobijati od komandanta Štaba , odluka je koja je saopštena nakon jučerašnje sednice Štaba za vanredne situacije.

Medju odlukama koje su naložene Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva ,a koje se odnose na obezbedjenje sredstava za valjevsku bolnicu, Štab za vanredne situacije doneo je i odluku o dezinfekciji grada.

Odluka glasi:

 „Nalaže se preduzeću „Sinitra“ da vrši dezinfekciju u gradskim naseljima prema rasporedu koji će dobijati od komandanta Štaba za vanredne situacije Valjeva.“

S obzirom da je dezinfekcija jedna od ključnih tema u Valjevu poslednjih dana podsećamo:

-Na gradskom sajtu ranije  objavljeno da JKP Vidrak uveliko dezinfikuje grad i pere ulice.

  -Ministarstvo odbrane uz priloženu fotografiju saopštilo je da se uključilo u dezinfekciju grada Valjeva.

– JKP Vodovod po nalogu Štaba morao je da prekine podelu dezinfekcionog sredstva gradjanima (natrjum hipohlorita) poznatijeg kao Žavelova voda .  Dok je istovremeno Uprava za vojno zdravstvo pri Ministarstvu odbrane raspisala  nabavku natrijum hipohlorita, (Žavelova voda) u količini od 19.300 kg, za potrebe realizacije mera na sprečavanju širenja zaraze koronavirusom, a dobavljač je izabran po hitnom tenderskom postupku.

-Nacionalni mediji uključujući RTS prenose vesti o dezinfekciji gradova koju vrše javna preduzeća

U danu kada je doneta odluka o izboru preduzeća koje će vršiti dezinfekciju, u starom maniru na gradonačelnikovom mediju u objavama je satanizovan direktor Vodovoda.

U Saopštenju grada vezanom za dezinfekciju ne navodi se nijedna druga informacija  o načinu izbora izvodjača koji će vršiti dezinfekciju, ali ni da li su valjevska javna preduzeća uključena i na koji način izuzev da Vodovod treba da izvrši ispiranje cevovoda i hiperhlorisanje vode u Kasarni u Belom Polju.

raspored vršenja dezinfekcije daje komandant Štaba Slobodan Gvozdenović

6 comments on “Grad dezinfikuje Sinitra

 1. Pun gas..

  Ovo je snalaženje u raznim situacijama, gradonačelnik ispočetka se nije snašo a sada kreće u pobede..Čovek nije imao poverenje u državne firme ,nemojte zameritimu..Siguran sam da ova firma ima i kamione za veće površine, osim prskalica..

  Reply
 2. Kalimero

  Da li iko moze da veruje da je Boba sposoban da zajedno sa Djuricem iznese ovo.Zavod koji ima epidemiologe se vise ne spominje.Tri stuba odbrane mi nemamoZavod,bolnica,grad,a DZ je u renoviranju.

  Reply
 3. GANE

  Bruka i sramota,i ovakvoj situaciji onaj cenzurisano pravi kombinacije da se bogati.On je nesposoban da se izbori i sa kijavicom a kamoli sa KONRADOM 19.Neka nam je Bog pomogne,jer nema ko drugi.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.