DSS-Metla ide na izbore

      1 коментар на DSS-Metla ide na izbore

Pokret DSS -Metla u saopštenju za javnost navodi da će bii učesnik na sledećim izborima. S tim u vezi već su započeli i odredjene predizborne aktivnosti. Ovaj Pokret tim povodom izdao je i Saopštenje za javnost koje penosimo u celosti:

„Uz mnogobrojne članove, simpatizere i građane Valjeva pokret DSS-Metla 2020 je održao promociju pokreta i predstavio svoje predizborne ciljeve kako na lokalnom tako i na republičkom nivou uz prisustvo predsednika DSS-pokreta Metla 2020 prof dr  Miloša Jovanovića(podeljeno je simbolično  više od 2020 predizbornih letaka građanima Valjeva) .

Inače, okosnicu pokreta Metla 2020 čini Demokratska stranka Srbije, koja će najverovatnije izaći  na lokalne i republičke izbore u Valjevu(vode se pregovori sa nekoliko politički grupacija),a takođe su  poručili da će se u svojoj lokalnoj kampanji fokusirati  na 8 tema, kojim će uglavnom biti nuđena isključivo  konstruktivna rešenja lokalnih problema.

 Predsedništvo Metle 2020 odlučilo je prošle nedelje da izađe na izbore na sva tri nivoa, ali ta odluka treba formalno da bude potvrđena na glavnom odboru Demokratske stranke Srbije, 29. februara. Ipak, pamfleti sa parolama „Vreme je da uzmemo metlu u ruke“ i „Uredimo Srbiju, konačno“, već se dele građanima, a danas su se predstavili potencijalnim biračima u Valjevu.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da odluku o izlasku na izbore nije bilo lako doneti, te da je poznato to da situacija nije idealna, odnosno da su medijski uslovi loši, a da je pritisak na birače očigledan.

„Zaključili smo da je situacija takva da bojkot ne može da uspe, da borba zaista nema alternativu u ovakvim uslovima. Znamo da proces pokušaj da se upristoji Srbiji, da ne bude ovako tabloidna, da politička elita ne bude ovako loša, jer je katastrofalna i u moralnom i intelektualnom pogledu. To će trajati,

pitanje je koje su etape svrsishodnije u toj borbi, a mislim da je izlazak na izbore ipak svrshishodnija etapa od bojkota. Treba naći uporište i u Skupštini Srbije i u lokalnim sredinama“, poručuje Jovanović.

Kao okosnica programa Metle 2020 navode se borba protiv partijske države, rešavanje problema korupcije i „čišćenje beogradskog centralizma“. Kada je u pitanju Valjevo, predsednik Gradskog odbora DSS-a Dragan Branković kaže  da će njihovu kampanju činiti interesantne teme kojima su se do sada bavili, ali da će predstaviti i neke nove. 

   „Koncentrisaćemo se na nekih 8 tema, koje će uglavnom biti konstruktivne, neće biti jalova kritika gradske vlasti, nego će predlagati originalna rešenja zasnovana na uglavnom naučnim istraživanjima i stručnim mišljenjima. Tako da ćemo sa tim temama izaći i probaćemo da probijemo medijski mrak“, navodi Branković.

Neke od tema kojima će se baviti jesu pitanje aktuelnog akutnog aero-zagađenja grada Valjeva,zatimo o nekoliko neurađenih infrastrukturnih projekata u gradu, takođe o poslednjim investicijama(neinvesticijama) u gradu Valjevu koje su bile još 2006 godine i postaviti pitanje zašto Valjevo zaobilaze investitori u poslednjih 8 godina-nedostataku projekata,strnačkom zapošljavanju,izuzetno lošem položaju Valjevskog sela,narušavanju prirodnog eko sistema reke Gradac sa pokušajem izgradnje protočne hidtocentrale na reci Gradac,demografskoj katastrofi na područiju opštine Valjevo i još nekoliko aktuelnih tema.

GO DSS-POKRET METLA 2020″

1 comment on “DSS-Metla ide na izbore

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.